Gemeente Bladel


Informatieavond Aa of Goorloop

3 oktober, 20.00 uur, Den Tref te Hapert

In het buitengebied van de gemeente Bladel, rondom de Aa of Goorloop en Dalemsstroompje, staat de komende jaren veel te gebeuren op het gebied van landbouw, natuur, water en recreatie. Op woensdagavond 3 oktober wordt hierover een eerste informatiebijeenkomst gehouden in gemeenschapshuis Den Tref, Alexanderhof 7 te Hapert. De avond start om 20.00 uur. De bijeenkomst is gericht op grondgebruikers, bewoners en andere geĂŻnteresseerden in dit gebied.

Het beekdal van de Beerze ondergaat de komende jaren een grote metamorfose. In het beekdal wordt een robuuste ecologische verbinding gerealiseerd die Brabant van zuid naar noord `verbindt'. Het project combineert natuurontwikkeling met een verbetering van de waterhuishouding en een optimalisatie van de landbouwkundige structuur. Tegelijkertijd wordt er gewerkt aan een versterking van de landschappelijke en cultuurhistorische kwaliteiten en aan de recreatieve mogelijkheden in het gebied. Zo werken we aan een `mooi en schoon Brabant'.

Bij de planvorming voor de Beerze is een groot aantal partijen betrokken, dat elkaar vindt in het Streekhuis Kempenland. Het overkoepelende programma wordt aangestuurd door een kernteam met medewerkers afkomstig van provincie, gemeenten, Waterschap De Dommel en Dienst Landelijk Gebied. De uitwerking gebeurt in deelprojecten. Op deze wijze is er volop ruimte voor lokaal maatwerk en kunnen inwoners en grondeigenaren maximaal bij de plannen worden betrokken.

De informatie op 3 oktober in Hapert is gericht op het buitengebied van de gemeente Bladel, ten zuiden van de provinciale weg en westelijk van het toekomstige Kempisch Bedrijvenpark. De onderwerpen die op de avond aan de orde komen, zijn:


- de robuuste ecologische verbinding de Beerze


- de inrichtingsvisie Aa of Goorloop en Dalemsstroompje


- toerisme en recreatie


- grondverwerving en grondruil


- agrarisch en particulier natuurbeheer

Eerst worden enkele korte presentaties gegeven. Vervolgens kan men in de informatiestands en gesprekshoeken meer te weten komen over deze onderwerpen, toegespitst op de persoonlijke (bedrijfs)situatie. Ook kan daarop gereageerd worden.


---