Gemeente Binnenmaas

Een Kinderboekenweek vol geheimen!

Van 3 t/m 13 oktober is het Kinderboekenweek. De Bibliotheek Hoeksche Waard heeft weer allerlei leuke activiteiten op stapel staan en nodigt alle kinderen uit om mee te doen.

De Kinderboekenweek 2007 heeft als thema Sub Rosa - Boeken vol geheimen en staat in het teken van geheimen, mysteries en verborgen zaken in kinderboeken. De Latijnse uitdrukking Sub Rosa dateert uit de 16e eeuw en staat voor geheimhouding. Maar de bibliotheek Hoeksche Waard houdt het programma voor Kinderboekenweek niet geheim. Zo is er een:

Vertelvoorstelling vol geheimen
Een koning met een geheim, dat alleen zijn kapper kent Een raar mannetje met een geheim dat helemaal niemand mag weten

Docenten van muziekschool To Be bewerkten twee zeer geheime bibliotheekboeken tot korte vertelvoorstellingen en laten zich muzikaal laten begeleiden door hun leerlingen. De verhalen vol geheimen, verteld door Sean Huizinga, zijn (voor alle leeftijden, toegang gratis) te beluisteren en te bekijken:

woensdag 3 oktober: bibliotheek Heinenoord, 14.00 uur woensdag 3 oktober: bibliotheek Strijen, 15.30 uur woensdag 10 oktober: bibliotheek Numansdorp, 13.30 uur woensdag 10 oktober: bibliotheek Oud-Beijerland, 15.00 uur

Theatervoorstelling King Lier
Op woensdag 3 oktober is er een bewerking van Shakespeares King Lear, door Tejater 2 in De Hoeckenisse te Klaaswaal voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Toegang 3,00. Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Kans .

Feestelijke Kinderboekenweekuitlening
Op vrijdagmiddag 5 oktober is er voor kinderen van 4 t/m 12 jaar een feestelijke Kinderboekenweekuitlening in bibliotheek Mijnsheerenland.

Een expositie Geheime Boeken, gemaakt door leerlingen van de basisscholen, is te bezichtigen tijdens openingstijden in bibliotheek Heinenoord.

Bibliotheekbezoeken voor alle groepen 4
In alle acht vestigingen van de Bibliotheek Hoeksche Waard komen kinderen uit de groepen 4 met hun juf of meester op bezoek in de bibliotheek. Samen met Lot, hoofdrolspeelster in de PowerPointpresentatie Groot Geheim gaan ze op zoek naar het bibliotheekboek met het grootste geheim.

Meer informatie: www.bibliotheekhoekschewaard.nl

gemeentehuis
Sportlaan 22
3299 XG Maasdam

postadres
Postbus 5455
3299 ZH Maasdam

telefoon
078 - 676 44 33

fax
078 - 676 19 58

e-mail
gemeente@binnenmaas.nl