Koninklijk Horeca Nederland

Persuitnodiging: Horeca- en Toerismepoort met uitreiking Toeristisch Politicus van het Jaar

Persbericht 27 september 2007
Ivo Opstelten, Annie Schreijer-Pierik en Roy Pamboer genomineerd Persuitnodiging: Horeca- en Toerismepoort met uitreiking Toeristisch Politicus van het Jaar
Woerden, 27 september Op woensdag 3 oktober wordt voor de derde maal de Horeca- en Toerismepoort in perscentrum Nieuwspoort georganiseerd door Koninklijk Horeca Nederland. Club van Elf en RECRON. Tijdens de poort wordt gediscussieerd over het financiële, economische en sociale belang van de toeristische en recreatieve sector. Bovendien wordt door ANWB-hoofddirecteur Guido van Woerkom de Toeristisch Politicus van het Jaar bekend gemaakt uit de drie genomineerden: Annie Schreijer-Pierik, Ivo Opstelten en Roy Pamboer. Vertegenwoordigers van de media zijn van harte welkom hierbij aanwezig te zijn.

Uit de nieuwste CBS-cijfers blijkt dat de sector met een economisch belang van 33,2 miljard en 375.000 werknemers (2006) één van de snelst groeiende is. Naar aanleiding van de CBS-cijfers wordt - onder leiding van Victor Deconinck - met politici, ambtenaren en ondernemers gediscussieerd over het financiële, economische en sociale belang van de toeristische en recreatieve sector.
De verkiezing Toeristisch Politicus van het Jaar is een initiatief van de Travel Press Society, de kring van reis- en luchtvaartjournalisten in samenwerking met het Platform Toerisme en Recreatie (PTR) van VNO-NCW en MKB-Nederland. Ondernemers in toerisme en recreatie vinden goed, samenhangend beleid van groot belang om Nederland voor toeristen aantrekkelijk te maken én goed te kunnen ondernemen, aldus Theo Ruijs, voorzitter van het PTR. Daarom zetten we politici die hieraan een positieve bijdrage leveren in de schijnwerpers.

Na een webverkiezing en eerste selectie gingen drie kandidaten over naar de laatste ronde, waarin de jury onder leiding van VNO-NCW voorzitter Bernard Wientjes beslist. Het gaat in alfabetische volgorde om Ivo Opstelten (burgemeester Rotterdam, VVD) en Roy Pamboer (wethouder Economische Zaken Utrechtse Heuvelrug, VVD) Annie Schreijer-Pierik (lid Tweede Kamer namens het CDA). Ondernemers en journalisten nomineerden politici die zij wél in staat vonden goede plannen te maken én te verwezenlijken. Met hun hulp trekken we toeristen uit binnen- en buitenland, aldus Theo Ruijs.

De jury bestaat naast de VNO-NCW voorzitter uit Gerlach Cerfontaine (Schiphol), Peter Hartman (KLM), René Klawer (De Reisspecialistengroep), Loek Hermans (MKB-Nederland) en Guido van Woerkom (ANWB). Eerdere onderscheidingen gingen naar Karien van Gennip (CDA, in 2005) en Ineke Dezentjé-Hamming (VVD, in 2006).

Vertegenwoordigers van de media zijn van harte welkom bij de Horeca- en Toerismepoort en uitreiking van 16.00 uur tot 19.30 uur. Wij verzoeken u vriendelijk u vooraf aan te melden bij Koninklijk Horeca Nederland.

---

Noot voor de redactie -