Gemeente Enschede

Schooljeugd zorgt voor een schone wijk

Op woensdag 3 oktober gaan de leerlingen van basisschool Het Stadsveld de buurt in voor een schoonmaakactie. Om 10.00 uur verzamelen de scholieren zich op het plein van de basisschool. Van daaruit trekken de kinderen in groepen de Buurt in Actie-wijk `t Elferink in om ieder een bepaald gebied op te ruimen.
De schooljeugd wordt hierbij muzikaal begeleid door de muziekschool Twente.

BIA.jpg

De schoonmaakactie komt voort uit een samenwerking tussen het projectteam Buurt in Actie 't Elferink en de Vereniging Brede School West. De schoonmaakactie wordt gehouden tijdens de presentatieweek van de Vereniging Brede School West, het West Wil Wel! Straattheater. Tijdens deze week, van 1 t/m 5 oktober, worden allerlei activiteiten georganiseerd voor de schoolgaande jeugd en bewoners in de wijk.

De achterliggende gedachte van de schoonmaakactie is dat bewoners, maar ook leerlingen zich samen verantwoordelijk voelen voor een schone wijk. Deze schoonmaakactie volgt na het succes van eerdere schoonmaakacties in Stadsveld Noord. Het Buurt in Actie-gebied 't Elferink wordt begrensd door de Wethouder Nijhuisstraat, de Poolmansweg, de Dennenweg, de Zweringweg, de B.W. ter Kuilestraat, de Elferinksweg en de Weth. Nijhuisstraat.

Met financiële steun van Buurt in Actie zijn handschoenen, hesjes, grijpers, bezems en dergelijke gekocht. Na afloop van de actie krijgt de school het schoonmaakmateriaal zelf in beheer.

28 september 2007