Gemeente Andijk


* Gemeenteraad gaat praten met Medemblik en Wervershoof

Gemeenteraad gaat praten met Medemblik en Wervershoof

Het raadsdebat over de keuze om met andere gemeenten over fusie te gaan praten heeft het besluit opgeleverd om "in eerste instantie in gesprek te gaan met Medemblik en Wervershoof met de intentie om tot een mogelijke fusie te komen".
In een levendige discussie zijn heel veel argumenten door de fracties gewisseld. Bij de weging van de argumenten hebben de houding van de gemeente Stedebroec, die in deze raadsperiode niet over herindeling wil spreken, en het erg laat innemen van een standpunt door GS van Noord-Holland een doorslaggevende rol gespeeld. De uiteindelijke formulering van het besluit betekent dat er nog een kleine ruimte is ("in tweede instantie..") om ook gesprekken aan te gaan met Stedebroec en Enkhuizen. Daarbij is aangetekend dat er dan wel op korte termijn hele duidelijke en nieuwe feiten ter tafel moeten komen.

Op 3 oktober zullen de fractievoorzitters van Andijk met dit raadsbesluit op zak in gesprek gaan met de fractievoorzitters van Medemblik en Wervershoof. Er zal gesproken worden op welke voorwaarden snel tot een intentieverklaring gekomen kan worden en tot een eerste besluit volgens de wet ARHI in begin 2008.

Gemeente Andijk | Middenweg 73 | 1619 ZG | info@andijk.nl | www.andijk.nl |