Prominente aandacht voor winnende voorbeelden leeftijdsbewust beleid

28/09/2007 13:26



Regiegroep GrijsWerkt



Uitreiking Senior Power Prijs 2007 tijdens Performa

PROMINENTE AANDACHT VOOR PRIJSWINNENDE VOORBEELDEN
VAN LEEFTIJDSBEWUST BELEID

De Senior Power Prijs 2007 zal a.s. woensdag 3 oktober worden uitgereikt door Jan van Zijl (vice-voorzitter Regiegroep GrijsWerkt en voorzitter RWI). De prijs wordt gegeven aan de organisatie die zich op onderscheidende wijze heeft ingezet voor leeftijdbewust beleid en het verhogen van de arbeidsparticipatie van oudere werknemers. Naast de Senior Power Prijs is er dit jaar ook een bijzondere prijs: een eervolle vermelding voor de organisatie die zich hard heeft gemaakt voor het werven en aannemen van 45-plussers. Deze eervolle vermelding zal worden uitgereikt door SZW staatsecretaris Ahmed Aboutaleb.

De Senior Power Prijs 2007 heeft dit jaar een hoogtepunt in de uitreiking tijdens de HR-beurs Performa, in de Jaarbeurs te Utrecht. De uitreiking is uitgegroeid tot een opvallend deelevenement van de beurs. Voor en na de uitreiking kunnen beursbezoekers het gesprek aangaan met de genomineerden en ervaringsdeskundigen op het gebied van leeftijdsbewust beleid. Daarvoor zijn meerdere gesprekscarrousels georganiseerd.

Eervolle vermelding door Aboutaleb
Staatssecretaris Aboutaleb reikt een eervolle vermelding uit aan de organisatie die overtuigend heeft aangetoond dat ook oudere werkzoekenden gewoon goede werknemers zijn en dus worden aangenomen. Eén van de focuspunten in het beleid van Aboutaleb is het aan het werk helpen van werkzoekende 45-plussers. Als kartrekkers van dat beleid is hij de aangewezen persoon om de eervolle vermelding te overhandigen.

Inzendingen
Dit jaar kende de Senior Power Prijs 52 zeer verschillende inzendingen. Ze laten zien dat er binnen Nederlandse organisaties met veel creativiteit en realiteitszin gewerkt wordt aan leeftijdsbewust beleid. Rode draad in de inzendingen is de eigen verantwoordelijkheid die ook werknemers hebben om gezond en gemotiveerd tot hun pensioen aan de slag te blijven.

Jurering
De inzendingen zijn beoordeeld door een jury waarin naast de Regiegroepleden Ed Nijpels, Hannie van Leeuwen, Jan van Zijl en Gerrit-Jan Wollfensperger, ook een aantal betrokken en prominente Nederlanders zitting hebben: Bernard Wientjens (voorzitter VNO-NCW), Loek Hermans (voorzitter MKB Nederland), Rens de Groot (voorzitter RvB van het CWI), Agnes Jongerius (voorzitter FNV) en Hans Camps (bestuursvoorzitter ABU). De meeste juryleden zullen aanwezig zijn tijdens de prijsuitreiking.

Genomineerden
De winnaar van de Senior Power Prijs 2007 komt uit een groep van 11 genomineerden:
- Corus, Velzen (industrie)

- GGZ Noord-Holland Noord, Heiloo ( zorg)

- Gemeente Vlissingen (overheid)

- ID Plein, Rotterdam (reïntegratie)

- ING, Amsterdam (dienstverlening)

- KSU, Amsterdam (ICT)

- KuiperBouwgroep Bouw & Ontwikkeling, Arnhem (bouw)

- Numac Nederland, Venray, (machinetechniek)

- Stichting Buitenamstel Geestgronden, Bennebroek (zorg)
- Stichting IJsselgraaf, Doetinchem (onderwijs)

- Wegener Huis-aan-huiskranten, Enschede (media)

De 12e genomineerde - PHJ Braakhuis Holding uit Borne - heeft zich recent uit de prijsvraag teruggetrokken.

Plaats, dag en tijd
De uitreiking van de Senior Power Prijs vindt plaats in de Jaarbeurs in Utrecht, tijdens de Performa, de grootste landelijke beurs op het gebied van human resources. Exacte plaats en tijd:

woensdag 3 oktober
van 13:00 tot 14:30 uur
Hal 1, Jaarbeurs Utrecht
Terras C

GrijsWerkt - organisatie van de Senior Power Prijs - heeft op de Performa een eigen stand: 510

Toegangskaarten voor de pers
Als u de uitreiking van de Senior Power Prijs graag wilt bijwonen, kunt u via het adres onderaan dit persbericht gratis toegangskaarten aanvragen. Ook voor meer informatie over de prijs en de genomineerden kunt u hetzelfde adres gebruiken.

Regiegroep GrijsWerkt
De Senior Power Prijs is een initiatief van de Regiegroep GrijsWerkt. De Regiegroep GrijsWerkt is eind 2004 ingesteld door de toenmalige staatssecretaris van SZW Van Hoof. Voorzitter is Ed Nijpels. Opdracht aan de Regiegroep is het stimuleren van het doorwerken tot 65 jaar, enerzijds door aandacht te vragen voor de gevolgen van de vergrijzing voor de arbeidsmarkt, organisaties en werknemers te wijzen op hun rol en mogelijkheden, anderzijds ook door het bijstellen van beeldvorming en het corrigeren van vooroordelen. GrijsWerkt signaleert, opinieert, stimuleert het debat, bouwt netwerken en verzamelt informatie, praktische tools en voorbeelden, die ook bereikbaar gemaakt worden voor werkgevers en organisaties. Een van de manier om dat te doen is de instelling van de Senior Power Prijs.





http://www.senior-power.nl