Pijnacker-Nootdorp


Datum 26 september 2007

Bezoek aan maatschappelijke organisaties

Burgemeester Buddenberg brengt op woensdag 3 oktober een bezoek aan de jazzdansvereniging D.O.P. in Delfgauw. Het is het zesde bezoek uit een reeks van bezoeken aan maatschappelijke organisaties dat gepland staat voor 2007.

In een vitale gemeente zijn verschillende maatschappelijke organisaties actief. Dit zijn de vele clubs, verenigingen en vrijwilligersorganisaties die een gevarieerd aanbod aan activiteiten in onze gemeente verzorgen en die maken dat onze inwoners zich hier echt thuis voelen. Het gemeentebestuur waardeert dit bijzonder, want Pijnacker-Nootdorp moet een gemeente zijn waar het prettig wonen, werken en recreëren is.

Burgemeester F.H. Buddenberg heeft al diverse organisaties bezocht die op maatschappelijk gebied zeer actief zijn. In direct contact met de organisaties vraagt hij hoe zij de samenwerking met de gemeente ervaren, wat gaat er goed, wat kan beter, hoe kijken zij tegen de maatschappelijke ontwikkelingen aan, hoe komen zij aan voldoende vrijwilligers etc.

De Jazzdansvereniging D.O.P. is een vereniging die 30 jaar geleden werd opgericht door mevrouw Van de Ende. Deze van origine Delfgauwse vereniging is sindsdien flink gegroeid en wordt inmiddels al jaren geleid door moeder en dochter.

De vereniging telt ruim 200 leden en oefent iedere week in de sporthal te Delfgauw. Het activiteitenaanbod van D.O.P. bestaat uit:jazzdans, kleuterdans, conditietraining en aerobics.

De burgemeester zal een deel van de les in sporthal Emerald bijwonen. Na afloop van de les zal hij een gesprek hebben met de dames Van der Ende om zich te laten informeren over de organisatie van de vereniging, hoe komen zij aan nieuwe leden, is er voldoende capaciteit voor het beoefenen van de danssport, zijn er vrijwilligers nodig en zo ja hoe komen zij hieraan, wat verwachten zij van de gemeente etc.

Het programma zier er als volgt uit:

Programma
19.30 uur ontvangst in de sporthal Delfgauw 20.00 uur afrondend gesprek met het bestuur


Noot voor de redactie;