Dag van de Stage 2007: 'Slimmer op stage'

01/10/2007 09:46



FNV Vakcentrale



Er is nog een wereld te winnen op het gebied van matching, stagebegeleiding en de inhoud van stages. Daarom organiseren stageplaatsen.nu, FNV en Colo in samenwerking met diverse maatschappelijke organisaties op 3 oktober de Dag van de Stage 2007.

Onder de titel 'Slimmer op stage' komen woensdagmiddag 3 oktober in het Hofpleintheater in Rotterdam vertegenwoordigers bijeen van bedrijfsleven, onderwijs, politiek, sociale partners en jongerenorganisaties. Het belangrijkste onderwerp is dit jaar 'begeleiding'. Aan bod komen: toerusting en beroepsoriëntatie; matching en introductie; en coaching on the job. Het gaat om stages van mbo-leerlingen (niveau 1 en 2) en van vmbo (kader)leerlingen, met specifieke aandacht voor de positie van jongeren afkomstig uit etnische minderheden.

In een 'discussie-arena' gaan leerlingen interactief aan de slag met ideeën en oplossingen voor de stageproblematiek. In de arena proberen zij de 'gladiatoren' uit bedrijfsleven, onderwijs, politiek, werkgeversorganisaties, vakorganisaties en Kamers van Koophandel, te winnen voor hun oplossingen en aan te zetten tot actie.

Stageplaatsen zijn een belangrijke stepping stone voor de entree op de arbeidsmarkt. Eén op de vijf stagiaires houdt er een baan aan over. Op dit moment ontbreken helaas nog steeds voldoende passende stageplaatsen en kan niet iedere leerling stagelopen. Vooral jongeren met een biculturele achtergrond hebben moeite een stageplek te vinden. De Dag van de Stage is een gezamenlijk initiatief van: De samenwerkende kenniscentra (Colo), Stageplaatsen.nu, LOM samenwerkingsverbanden, FNV, FNV Jong, CNV Jongeren, KvK Nederland, JOB (Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs), MHP, Kleurrijk Nederland Werkt, Div (Landelijk Netwerk Diversiteitsmanagement) en AOb. Lokale participanten zijn het Zadkine College en het Albeda College.

Dag van de Stage
Woensdag 3 oktober 13.30 uur Hofpleintheater Benthemstraat 13 Rotterdam. Kijk ook op www.dagvandestage.nl

Een goed voorbeeld van samenwerking tussen bedrijfsleven en beroepsonderwijs vindt plaats op maandag 12 november. Dan is er een 'Kennis- en Stagedag aan de Maas' in het Scheepvaart- en Transportcollege in Rotterdam. Dit met onder meer als doel om meer scholieren en studenten naar de haven te krijgen. Meer informatie: 030 - 750 7888.








FNV