Gemeente Den Haag

Verschillende Haagse stadsboerderijen staan dit jaar al op 3 oktober in het teken van Dierendag. Voor jong en oud worden er in verschillende stadsdelen tal van dierendag activiteiten georganiseerd.

Deelname is gratis tenzij anders aangegeven.

Dierendagfeest op de Herweijerhoeve
Op stadsboerderij De Herweijerhoeve in het Zuiderpark wordt van 13.30 tot 15.00 uur een Dierendagfeest gehouden. Kinderen kunnen meehelpen met een grote feestmaal voor de dieren te maken. De boerderijdieren worden verder verwend met een extra schoon hok en een knuffel.

Dierenkoekjes maken op de Molenweide
Op de Molenweide (Stuwstraat 31) kunnen heerlijke koekjes en taartjes voor de dieren gemaakt worden. De activiteiten duren van 14.00 tot 15.30 uur (leeftijd 4 12 jaar).

Taarten bakken op de Nijkamphoeve
De dieren op de Nijkamphoeve aan de hoek van de Dedemsvaartweg en de Escamplaan worden verwend met een gezonde dierentaart. Jonge bezoekers, tot 12 jaar, kunnen de taarten maken tussen 13.30 en 15.30 uur.

Hondentraktatie maken op `t Waaygat
Op stadsboerderij `t Waaygat (Havenkade 75) kunnen kinderen vanaf 14.30 uur iets lekkers maken voor de hond. Dit mogen ze meenemen voor hun eigen hond of geven aan een ander hondje dat ze kennen. Deelname 0,50 (leeftijd 6 12 jaar).

Dierenkoekjes bakken op Woelige Stal
De dieren op stadsboerderij de Woelige Stal (Wijkpark Transvaal) worden extra verwend met eigen gebakken koekjes. De dierenkoekjes kunnen tussen 13.00 15.30 uur gebakken worden.

Meer informatie over destadsboerderijen