Thuiszorg demonstreert woensdag in Den Haag

01/10/2007 12:53



Comité Zorg Geen Markt



Voorafgaande aan het Kamerdebat over de thuiszorg van 4 oktober demonstreren thuiszorgers en sympathisanten voor het gebouw van de Tweede Kamer in Den Haag. De manifestatie is een initiatief van het Comité Zorg Geen Markt en wordt gesteund door onder meer Abvakabo FNV, Unie Zorg en Welzijn, Nu'91, CNV Publieke Zaak en ouderbond ANBO.

Op 3 oktober praat de Tweede Kamer met het kabinet over de gevolgen van de invoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning voor het personeel in de thuiszorg. De middag voorafgaand aan dit debat laten thuiszorgwerkers en sympathisanten een krachtig protest horen.

De thuiszorg is volgens het actiecomité door de regering in de uitverkoop gedaan. Gemeenten kopen zo goedkoop mogelijk zorg in. Personeel en cliënten betalen een hoge prijs. De kwaliteit holt achteruit. Cliënten verliezen hun vertrouwde hulp. Duizenden ervaren krachten worden ontslagen, anderen moeten fors loon inleveren. Cliënten hebben recht op fatsoenlijke zorg en het personeel heeft recht op fatsoenlijk loon.

De manifestatie vindt plaats op het plein voor de Tweede Kamer in Den Haag, op woensdag 3 oktober van 14:30 uur tot 16:30 uur. Er zijn toespraken van en interviews met thuiszorgwerkers, cliënten, politici en vakbondsleiders, en er is muziek.