Politie Midden- en West Brabant

Nieuwe politiekrant Blauw valt komende dagen op de mat

TILBURG, 1 oktober 2007

De zes politieregios in Zuid-Nederland hebben opnieuw de handen ineen geslagen om de politiekrant Blauw uit te brengen. De krant wordt vanaf 3 oktober 2007 in een politie-envelop huis aan huis bezorgd op 1,4 miljoen adressen, waarvan 400.000 in Midden en West Brabant. De krant informeert de inwoners over het werk van de politie en bevat tips voor burgers wat zij zelf kunnen doen om te voorkomen dat ze slachtoffer worden van criminaliteit.

Onderwerpen

In deze uitgave van Blauw komen diverse themas aan de orde:

· Pas op voor misbruik van uw naam

· Landelijke Politiedag 13 oktober

· Extra politie tijdens donkere maanden

· Agenten op school

· Hoe lang houdt de politie een dader vast?

· Politie lost veel zaken op dankzij burgers

· 112 bellen kan uw leven redden

· Landelijke campagne tegen huiselijk geweld

· Veilig op de fiets naar school

· Mogelijkheden van digitaal aangifte doen

Samenwerking

Deze uitgave van Blauw is de vijfde waarin de zuidelijke zes politieregios samenwerken. Dit zijn de korpsen: Zeeland, Midden en West Brabant, Brabant Noord, Brabant Zuid Oost, Limburg Noord en Limburg Zuid. De binnenste twee paginas van de krant zijn voor alle regios gelijk, de voor- en achterpagina zijn per regio verschillend. De zes edities hebben een gezamenlijke oplage van ruim 1,4 miljoen exemplaren.

Degenen die de krant niet hebben ontvangen, kunnen een exemplaar afhalen bij alle gemeentehuizen, bibliotheken en politiebureaus. Vanzelfsprekend kan de lezer de krant ook bekijken op de politiewebsite www.politiemwb.nl.

Auteur: Enny de Wit