Ingezonden persbericht


Persbericht - 1 oktober 2007

Debat: "Nederland in de uitverkoop"

AMSTERDAM, 1 oktober 2007 - De afgelopen jaren werden veel grote Nederlandse bedrijven overgenomen door buitenlandse ondernemingen en investeerders. En straks is misschien ABN AMRO aan de beurt.

Over deze 'uitverkoop van Nederland', zoals sommigen dat noemen, houden adviesbureau Berenschot, weekblad Elsevier en De Rode Hoed een debat. De discussie wordt voorafgegaan door twee inleiders, Frank Heemskerk, staatssecretaris van Economische Zaken, en Sweder van Wijnbergen, hoogleraar economie aan de Universiteit van Amsterdam.

Het debat heeft plaats a.s. woensdag 3 oktober in De Rode Hoed (Keizersgracht 102 in Amsterdam) en is gratis toegankelijk. Aanvang 20.00 uur, einde circa 21.30 uur.

De discussie gaat over de effecten van de vele buitenlandse overnames op de Nederlandse economie. Wat betekenen de overnames voor de Nederlandse economische groei, werkgelegenheid en innovatiekracht? Wat zijn de gevolgen voor de strategie en de investeringen van bedrijven die in buitenlandse handen komen? Moet Nederland, in navolging van andere landen, niet veel meer doen om zijn belangrijkste bedrijven te beschermen? Of is het inderdaad een zegen voor de economie, en moeten we overnames toejuichen?

De paneldiscussie staat onder leiding van Marike Stellinga (Elsevier) en Bart van der Velden (Berenschot) en gaat over de gewenste maatregelen. Wat kunnen we doen tegen mogelijk ongewenste effecten? Of moeten we juist niets doen en buitenlandse overnames vooral stimuleren?

Graag reserveren via telefoonnummer 020 - 638 56 06 (op werkdagen van 8.30 uur tot 18.30 uur) of via de website www.derodehoed.nl.