Ingezonden persbericht


Rode Kruis actief in Voyager

Het Rode Kruis is een van de spelers van de grootschalige multidisciplinaire crisisoefening Voyager op 3 oktober in Rotterdam. Andere deelnemers zijn de provincie Zuid Holland, de gemeente Rotterdam en diverse ministeries. Doel is de samenwerking en de inzet van verschillende organisaties tijdens een ramp te testen.

Het Rode Kruis heeft een overeenkomst met de gemeente Rotterdam voor de levering van Opvang en Verzorging van slachtoffers tijdens calamiteiten. Tijdens Voyager staan verder sigma-teams paraat voor het verlenen van medische assistentie.

Voyager is de tweede grootschalige multidisciplinaire oefening waaraan het Rode Kruis deelneemt. In 2005 vond een dergelijke oefening plaats in Amsterdam onder de naam Bonfire.

Over het Rode Kruis

Naast de internationale hulp en sociale hulp biedt het biedt het Rode Kruis medische assistentie bij evenementen en in rampsituaties. Het Nederlandse Rode Kruis telt in totaal 33.000 vrijwilligers.

Het werk in binnen- en buitenland is mogelijk dankzij de giften van particulieren, bedrijven en instellingen. In Nederland telt het Rode Kruis 610.000 leden en donateurs.

Onze werkwijze? We bekijken voortdurend waar onze hulp het hardst nodig is, overleggen met hulpvragers en bieden concrete oplossingen aan. Waar het kan, helpen we. Het Rode Kruis helpt direct.



Ingezonden persbericht