Gemeente Dordrecht


Laat u inspireren door ... Sadik Harchaoui

2-10-2007

Het onderwerp van deze bijeenkomst is: "Dordrecht in 2020". Dordrecht bestaat in 2020 800 jaar en de vraag die gesteld wordt is hoe de bevolkingsamenstelling er dan uitziet en wat ons nu te doen staat om daar op in te spelen. De inleiding wordt verzorgd door Sadik Harchaoui, voorzitter van de Raad van Bestuur van FORUM, nationaal kennisinstituut voor multiculturele ontwikkeling.

De komst van Sadik Harchaoui naar FORUM heeft onder meer geleid tot nieuwe programma's als Jeugd en Veiligheid, Religie en Identiteitsontwikkeling en het Servicecentrum Integratie. Ook is de kennispoot verder versterkt door nieuwe samenwerkingsverbanden, heeft de katalysatorrol van FORUM aan effectiviteit gewonnen en zijn de projecten in toenemende mate toegesneden op de nieuwe verhoudingen in de samenleving.

Bestuurlijk actief

Harchaoui is bestuurlijk zeer actief; hij is onder meer lid van de Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling, van de Taskforce Jeugdwerkloosheid, de Economic Development Board Rotterdam en maakt ook deel uit van diverse adviescommissies. Volgens De Volkskrant behoort hij bovendien tot de 200 meest invloedrijke Nederlanders.

Inspiratie

Han Bakker onderzoekt op uitnodiging van Burgemeester en Wethouders van Dordrecht hoe de culturele infrastructuur van de stad versterkt zou kunnen worden. Hij heeft daarover de afgelopen maanden al met veel Dordtenaren van gedachten gewisseld, maar om een nadere verdieping te krijgen organiseert hij een aantal inspiratiebijeenkomsten.

Expertise

Deze bijeenkomsten staan open voor iedereen die de cultuur in de stad een warm hart toedraagt en worden volgens een vast patroon georganiseerd. Iemand van buiten Dordrecht wordt uitgenodigd om een verhaal te houden over zijn of haar specifieke expertise en vervolgens daarover in gesprek te gaan met de zaal. Het gaat daarbij om mensen die een invloedrijke rol spelen op het gebied van culturele ontwikkeling op stedelijk of (inter)nationaal niveau.

Woensdag 3 oktober a.s. vindt de derde inspiratiebijeenkomst plaats. Op de eerste bijeenkomst sprak Bakker met Freek Ossel over de ontwikkeling van een cultureel vastgoedbeleid. Gesprekspartner op de tweede avond was Kees van Twist, directeur van het spraakmakende Groninger Museum.

Locatie: Centrum Beeldende Kunst, Voorstraat 180.

Datum: woensdag 3 oktober

Tijd: van 17.00 tot 19.00 uur, inloop vanaf 16.30 uur (wees op tijd als u een zitplaats wilt).

Toegang: gratis.

Graag vooraf uw komst aanmelden bij Nancy van Heumen, telefoon (078) 648 18 68 of e-mail n.van.heumen@dordrecht.nl.