Gemeente Groningen

maandag 1 oktober 2007:
Sport- en spelinstuif: Waar sport en buurt elkaar ontmoeten en versterken

Elke woensdagmiddag, met ingang van 3 oktober 2007, organiseert de gemeente Groningen sport- en spelinstuiven. De sporthallen van Beijum en Hoogkerk zijn de `place-to-be' voor kinderen van 4 tot 13 jaar. Zij kunnen van 14.00 tot 15.30 uur vrijblijvend meedoen aan allerlei sport- en spelvormen zoals apekooi, voetbal, trampoline springen, streetdance en circus. Naast sportief bezig zijn is de instuif een ideale gelegenheid om kennis te maken met andere kinderen. De activiteiten worden begeleid door een gekwalificeerd en enthousiast sportleiderteam. Deelname kost EUR 1,- per keer of 1 Vensterstrip. Op vertoon van een geldige Stadjerspas is de toegang zelfs gratis. Tijdens de schoolvakanties zijn er geen instuiven en de laatste instuif van het seizoen is op 23 april 2008.

Binnen het sportstimuleringsbeleid van de gemeente Groningen nemen de sport- en spelinstuiven een belangrijke plaats in. De instuiven passen perfect in het BOS-principe, waarin buurt, onderwijs en sport elkaar versterken. Kinderen uit de buurt maken op een aantrekkelijke en laagdrempelige manier kennis met sport. De promotie voor de instuiven gebeurt vooral via de scholen.

Het Huis voor de Sport Groningen voert de instuiven voor de gemeente uit. Per locatie is er een professionele hoofdleider die samen meteen Alfa-studententeam de organisatie verzorgt. Hoewel het aanbod van buitenschoolse activiteiten de afgelopen jaren meer dan verdubbeld is zien wij dat het aantal deelnemers op de instuiven nog steeds groeien. Kortom, de instuiven voorzien in de behoefte aan vrijblijvend en ongedwongen sportactiviteiten.