Gemeente Enschede

Brandweer krijgt lintje van Dierenbescherming

Op 1 januari dit jaar heeft Brandweer Enschede, post Glanerbrug, het hondje Dusty gered. Voor deze reddingsactie krijgt de brandweer woensdag 3 oktober een lintje van de Dierenbescherming.

Op de eerste dag van dit jaar is brandweer Glanerbrug enkele uren bezig geweest om het hondje Dusty te bevrijden. De Jack Russell was al tien dagen vermist en bleek vast te zitten onder de fundering van een paardenstal. De enige mogelijkheid om de hond te bevrijden was door een gat in de fundering te maken en het dier uit te graven. Personeel van Brandweer Glanerbrug heeft zich een weg naar het beestje toe gegraven en hem uit zijn benarde positie bevrijd.

De Dierenbescherming vindt dat goede daden voor het dier wel eens in de spotlights mogen komen. Om mensen namens de dieren te bedanken, als voorbeeld voor anderen en om aandacht voor het dier te vragen. Daarom krijgt Brandweer Enschede de avond voor Werelddierendag een lintje van de Dierenbescherming. De lintjes worden uitgereikt in Het Ecodrome te Zwolle en uiteraard neemt Brandweer Enschede het lintje graag in ontvangst.

2 oktober 2007