Gemeente Utrecht

Presentatie Utrechtse wijkactieplannen Vogelaarwijken

De afgelopen maanden is door bewoners, woningcorporaties, de gemeente en andere betrokkenen hard gewerkt aan de Utrechtse wijkactieplannen voor minister Vogelaar. Op woensdag 3 oktober presenteert wethouder Harrie Bosch de plannen die dezelfde dag naar de minister worden gestuurd. In de wijkactieplannen staat het Utrechtse wensenlijstje op het gebied van wonen, werken, leren, integreren en veiligheid. Op basis van de wijkactieplannen bepaalt minister Vogelaar hoeveel geld iedere wijk krijgt.

De presentatie vindt plaats in Overvecht, één van de Utrechtse aandachtswijken. Om te laten zien wat een wijkactieplan voor een wijk betekent wordt Overvecht eruit gelicht aan de hand van de deelplannen voor Spoorzone en De Gagel. Naast een toelichting van de gemeente leggen de corporaties Mitros en Portaal uit wat hun bijdrage is om de wijk vooruit te helpen. De directeur van de derde Utrechtse corporatie Bo-Ex is ook aanwezig voor informatie en vragen.

De media zijn van harte welkom bij de presentatie.

Programma
11.00 - 11.10 uur Presentatie wijkactieplannen door wethouder Harrie Bosch. 11.10 - 11.20 uur Presentatie deelplan Overvecht Spoorzone door Karin Verdooren, directeur woningcorporatie Mitros. 11.20 - 11.30 uur Presentatie deelplan Overvecht de Gagel door Victor Verhoeven, directeur woningcorporatie Portaal. 11.30 - 12.30 uur Wandeling door Overvecht met wethouder, corporatiedirecteuren en aantal bewoners.

Tijdstip
Woensdag 3 oktober van 11.00 tot 12.30 uur.

Locatie
Ankaradreef 120, Utrecht

Noot voor de media
Dit is een gezamenlijke persuitnodiging van de gemeente Utrecht, Bo-Ex, Mitros en Portaal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente Utrecht, Jeroen Bos, telefoon 030 - 286 1683.