Ingezonden persbericht


Persbericht
Datum: 2 oktober 2007

3 oktober t/m 31 oktober 2007:
Expositie over klimaatverandering in het Keringhuis

Hoek van Holland - Klimaatverandering houdt veel mensen bezig, ook bij de overheid. Zo is er bij Rijkswaterstaat het Water INnovatie Platform (WINN), het KNMI heeft recentelijk nieuwe onderzoeken gedaan en ook in de private sector is men hard bezig om nieuwe oplossingen te verzinnen tegen de stijgende waterspiegel op zee en in de rivieren. De tentoonstelling 'Paraat voor het klimaat' laat zien hoe verschillende partijen zich voorbereiden op een ander klimaat. Deze tentoonstelling staat tussen 3 en 31 oktober in het Keringhuis, Publiekscentrum Water.

Paraat voor het klimaat
De expositie 'Paraat voor het klimaat' bestaat onder meer uit panelen waar uitgelegd wordt wat klimaatverandering precies is en wat we de komende jaren kunnen verwachten aan temperatuurstijging en zeespiegelstijging.

Dutch Dam
Als tijdelijk onderdeel staat in het Keringhuis de Dutch Dam. Dit is een stalen uitklapbaar dijklichaam die in geval van nood heel snel en gemakkelijk opgebouwd kan worden tegen dreigende overstromingen. Een uitvinding die door een Nederlander (Corné Rijlaarsdam) is bedacht en ontwikkeld.

WINN
Voor een antwoord op de komende klimaatverandering heeft Rijkswaterstaat een innovatieprogramma: WaterINNovatiebron (WINN). Ook hiervan hangen panelen in de expositie. Dit innovatieprogramma is een platform voor de wateruitdaging waar Rijkswaterstaat in de toekomst voor staat. Maar nadrukkelijk niet alleen: WINN zoekt met de maatschappij, het bedrijfsleven en de wetenschap naar duurzame en innovatieve combinaties van ruimtegebruik en veiligheid. Op technologisch vlak, maar ook op het terrein van procesinnovaties. Deze andere aanpak betekent dat Rijkswaterstaat als publieksgericht netwerkmanager vanaf het begin de dialoog aangaat met maatschappij, bedrijfsleven en wetenschap. De tijdelijke expositie is tot 31 oktober dagelijks te zien in het Keringhuis.

Toegang gratis en iedere dag geopend
Het Keringhuis, Publiekscentrum Water in Zuid-Holland, is een leuk en leerzaam informatiecentrum waar je meer te weten kunt komen over water(beheer) en over de Maeslantkering. In het Keringhuis, Publiekscentrum Water, participeren Rijkswaterstaat, provincie Zuid-Holland en het Hoogheemraadschap van Delfland. De toegang tot het informatiecentrum is gratis en het Keringhuis is geopend van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur, op zaterdag, zon- en feestdagen van 11.00 tot 17.00 uur. Reserveren voor rondleidingen wordt aanbevolen, dit kan telefonisch (0174-511222) of per e-mail (info@keringhuis.nl). Het Keringhuis is het hele jaar door geopend, behalve op 25 en 31 december en op 1 januari. In het Keringhuis is een restaurant aanwezig. Het Keringhuis en het terrein eromheen zijn voor mindervaliden toegankelijk. In de filmzalen is ringleiding aanwezig.

Het Keringhuis, Publiekscentrum Water
Nieuw Oranjekanaal 139
3151 XL Hoek van Holland
Telefoon: 0174 - 511 222
E-mail: info@keringhuis.nl
Internet: www.keringhuis.nl



Ingezonden persbericht