Gemeente Hoogeveen

02 oktober 2007
Afzender: College B&W
Start sloopwerkzaamheden voormalig politiebureau het Haagje Op woensdag 3 oktober 2007 starten de sloopwerkzaamheden van het voormalige politiebureau aan het Haagje in Hoogeveen. De sloop van het politiebureau is een van de onderdelen uit het plan voor het gebied rond de Kaap. Om verdere verpaupering en verloedering te voorkomen wordt het politiebureau vooruitlopend op de nieuwe ontwikkeling van De Kaap gesloopt. De eerste twee weken wordt asbest verwijderd. De gemeente Hoogeveen, nu nog eigenaar van het voormalige politiebureau, heeft Bork Sloopwerken BV uit Stuifzand opdracht gegeven het gebouw te slopen.

Het voormalige politiebureau is op 16 november 2007 voorgoed van Hoogeveense bodem verdwenen. Op de plaats van het oude politiebureau komt een nieuw zorgcomplex van het Jannes van der Sleedenhuis. Hierin komen aanleunwoningen en appartementen voor verzorging en verpleging. Het terrein wordt, tot de start van de nieuwbouw van het Jannes van der Sleedenhuis, ingezaaid met gras.

Het plan voor de Kaap omvat het gebied binnen de Jonkheer de Jongestraat, Kaaplaantje, Het Haagje en de Notaris Mulderstraat. Sloop van bestaande bebouwing, nieuwbouw, vergroting van park Dwingeland en een ondergrondse parkeergarage zijn de voornaamste ingrediënten van het nieuwe plan.