Speciale Dierendag - Kleuterbioscoop met Plop en de Pinguin

02/10/2007 15:51



Wolff Cinema Group



Utrecht - Woensdag 3 oktober organiseren de bioscopen van Wolff cinema groep en Minerva en CineCity, MustSee Delft en Euroborg weer een nieuwe Kleuterbioscoop met een voorstelling voor peuters en kleuters. De Kleuterbioscoop met als filmvoorstelling Plop en de Pinguïn staat helemaal in het teken van Dierendag. Daarom is dit evenement in samenwerking met de Bamboeclub van het Wereld Natuur Fonds (WNF) tot stand gekomen. Speciaal voor Dierendag zal 1 euro van elk verkocht kaartje ten goede komen aan de Bamboeclub van het WNF. De cheque met de opbrengst zal donderdag 4 oktober aan het WNF worden overhandigd.

Met deze Kleuterbioscoop richt de bioscoop zich tot de allerkleinsten die voor het eerst naar de bioscoop gaan. Aangezien de eerste keer naar de film best eng kan zijn, wordt tijdens deze voorstelling het geluid in de zaal gedempt en gaat het licht niet helemaal uit. Daarnaast staat er voor de kinderen een drankje en snoep klaar. Na afloop van de voorstelling ontvangen de kinderen een echte filmdiploma waarmee het eerste bioscoopbezoek helemaal 'officieel' wordt. Het programma van de Kleuterbioscoop begint om 14:00 uur. Voor deze voorstelling geldt een speciale actieprijs van 5 euro per kaartje.

In Plop en de Pinguïn krijgen kabouter Plop en zijn vrienden op een winterdag een pinguïn op bezoek in de melkherberg. Even daarna klopt poolkabouter Snorre aan bij de kabouters en vraagt hen om hulp. Pinki de pinguïn is ontvoerd door Eugene en Alfons, twee handlangers van Louise Appelboom (Leontine Borsato). Zij is de eigenaresse van Restaurant De Gouden Pollepel en vangt pinguïns voor in haar exclusieve pinguïnsoep. Gelukkig weet Pinki te ontsnappen en daarom besluit Louise zelf naar de Zuidpool te gaan om daar zoveel mogelijk pinguïns te vangen. Dat kunnen Plop en zijn vrienden natuurlijk niet laten gebeuren. Samen met Pinki en Snorre vertrekken ze naar de Zuidpool om een stokje te steken voor de gemene plannen van Louise en de pinguïns te redden.

WNF-Bamboeclub is de kleuterclub van het Wereld Natuur Fonds voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar. Op jonge leeftijd kunnen kinderen kennis maken met de natuur. Inmiddels heeft de WNF-Bamboeclub 22.500 leden. De Bamboeclub heeft een eigen clubblad PipaPanda, een site www.bamboeclub.nl, kleuter-TV bij Jetix, Bamboeclubdagen, B@mboenieuwsbrief en een clubpas met kortingen bij verschillende dierentuinen.

Kijk voor meer informatie over deze speciale Dierendag - Kleuterbioscoop op www.kleuterbioscoop.nl





http://www.kleuterbioscoop.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,