Gemeente Enschede

Regionale aanpak arbeidsmarkt

Op woensdag 3 oktober komt voor het eerst het Platform Onderwijs, Werk en Inkomen bij elkaar. Aan dit platform nemen regionale onderwijsinstellingen uit het MBO en HBO, werkgeversorganisaties, de Kamer van Koophandel, regionale brancheverenigingen, het UWV, het CWI en de 14 Twentse gemeenten deel. Voorzitter is Myra Koomen, wethouder Werk en Inkomen van de gemeente Enschede.

Myra Koomen benadrukt dat het platform bedoeld is voor alle Twentse gemeenten. Dit in tegenstelling tot het platform oude stijl waarin met name de grotere Twente gemeenten waren vertegenwoordigd. De arbeidsmarkt in Twente heeft behoefte aan een goede, intensieve samenwerking van bedrijfsleven, onderwijs en overheid. Organisaties staan voor de paradox dat vacatures in bedrijven moeilijk zijn te vervullen, terwijl een grote groep werkzoekenden langs de zijlijn blijft staan.
Omdat de arbeidsmarkt niet ophoudt bij de gemeentegrenzen wil het Platform Onderwijs, Werk en Inkomen op regionaal niveau de samenwerking versterken. Op deze wijze verwacht het Platform een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan de arbeidsmarktproblemen. De vraag van bedrijven en instellingen naar personeel is daarbij de leidraad. Op basis van concrete vragen en ontwikkelingen in het bedrijfsleven kunnen arbeidsmarktmaatregelen van CWI, UWV en gemeenten gericht en afgestemd worden ingezet.

Arbeidsmarktmonitor
Tijdens de startbijeenkomst wordt de arbeidsmarktmonitor `Werken in Twente 2007' gepresenteerd. Met dit onderzoeksinstrument wordt de vinger aan de pols gehouden van de regionale arbeidsmarkt.

2 oktober 2007