Belgische Federale Overheid



02-10-2007

Week van de Fair Trade: "Twee gelukkig voor de prijs van één"

Onder de slogan "Twee gelukkig voor de prijs van één" vindt dit jaar van 3 tot 13 oktober 2007 in heel het land de Week van de Fair Trade plaats.

De week van de eerlijke handel staat dit jaar resoluut in het teken van de muziek. De campagne is opgebouwd rond het Fair Trade-lied, een bewerking van "Gimme Hope, Jo'anna" van Eddy Grant, dat tijdens de talrijke evenementen van deze week zal weerklinken. Belgische artiesten zoals Toots Thielemans, Kate Ryan, Koen en Kris Wauters en vele andere hebben op dit deuntje een ode aan de solidariteit opgenomen. Het lied "Hou het fair, m'n vrienden" zet het publiek aan hetzelfde te doen op www.befair.be.

"Twee gelukkig voor de prijs van één" vat het principe van eerlijke handel goed samen: iedereen die werkt heeft recht op een eerlijk loon zodat de gezinnen van de producenten een menswaardig bestaan kunnen leiden.

Tijdens de week van de eerlijke handel vinden in heel het land tal van evenementen, feestjes, debatten of beurzen plaats. Meer dan 100 000 fairtrademaaltijden zullen opgediend worden en in een aantal supermarkten kan het publiek proeven van verschillende fairtradeproducten.

Wilt u weten wat er in uw buurt te beleven valt, raadpleeg dan het volledig programma van de week van de fair trade.

De actie is een initiatief van het Fair Trade Centre (Belgische Technische Coöperatie), in samenwerking met de verenigingen die op dat vlak actief zijn.

Alle praktische info over de week van de eerlijke handel vindt u opwww.befair.be.