Ingezonden persbericht


Persbericht
Utrecht, 2 oktober 2007

Gratis met de trein tijdens Kinderboekenweek

Gratis treinreizen voor kinderen tijdens de Kinderboekenweek

Kinderen gratis toegang tot Spoorwegmuseum op 13 oktober

Kinderen mogen tijdens de Kinderboekenweek gratis met de trein reizen. Bovendien krijgen kinderen op vertoon van het Kinderboekenweekgeschenk, het boek `Kaloeha Dzong' van Lydia Rood, op 13 oktober aanstaande gratis toegang tot Het Spoorwegmuseum..

Tijdens de kinderboekenweek mogen kinderen tot 12 jaar gratis met de trein reizen onder dezelfde voorwaarden als reizen met een Railrunner. Dat betekent dat maximaal 3 kinderen gratis met een volwassene vanaf 18 jaar mee mogen reizen. Daarnaast krijgen kinderen op vertoon van het kinderboekenweekgeschenk op 13 oktober gratis toegang tot Het Spoorwegmuseum in Utrecht.

NS organiseerde ook dit jaar samen met het CPNB in het kader van de Kinderboekenweek een speciale kinderpersconferentie in navolging van het succes van vorig jaar. Het aantal aanmeldingen voor dit jaar was meer dan verdubbeld: een kleine 100 jeugdige journalisten namen deel. De Kinderboekenweek staat dit jaar in het teken van geheimen. Regiodirecteur Herman van Tongeren onthulde in bijzijn van Lydia Rood het gratis reisgeheim van NS en de gratis toegang tot Het Spoorwegmuseum. De Kinderboekenweek loopt van 3 tot en met 13 oktober.

NS is sponsor van de Kinderboekenweek. Lezen en reizen per trein is een logische combinatie: Meer dan driekwart van de treinreizigers besteedt (een deel van) de reistijd aan lezen. Reden voor NS om de reizigers regelmatig te verrassen met leuke acties en aanbiedingen, zoals het gratis reizen per trein met het kinderboekenweekgeschenk. Noot aan de redactie
Meer informatie: NS Persvoorlichting 030-2357070

NS
NS is in Nederland de grootste reizigersvervoerder op het spoor. De treinen van NS houden Nederland mobiel. Per dag bereiken ruim 1,1 miljoen treinreizigers hun bestemming zonder files of parkeerproblemen. De trein is een zeer energie- en klimaatvriendelijk vervoermiddel met een lage CO2- uitstoot, terwijl de gemiddelde kilometerprijs lager is dan de variabele autokosten. Op de 375 stations biedt NS een scala aan voorzieningen om de reizigers van dienst te zijn.

NS Reizigers zorgt voor het rijden van de treinen en de informatie en service aan de reizigers op de stations en in de treinen. NS Poort ontwikkelt, beheert en exploiteert de stations(gebieden) in Nederland, zodanig dat dit aangename en levendige plekken worden om te verblijven, werken, wonen, winkelen en recreëren. NedTrain zorgt voor de treinen van NS: van schoonmaak tot technisch

NS Groep N.V., Utrecht
Handelsregister Utrecht 30124358

onderhoud en schadeherstel. Strukton is actief in aanleg en onderhoud van railinfrastructuur en in bouwactiviteiten in Europa. NS Internationaal verbindt Nederland met het hart van belangrijke Europese steden. De hogesnelheidstreinen Thalys en ICE en de Internationale Intercity's zijn een slim en duurzaam alternatief voor vliegtuig en auto op afstanden tot 600 kilometer. NedRailways benut de kansen van de Europese vrije spoormarkt, bijvoorbeeld door samen met de Britse onderneming Serco spoorwegconcessies in het Verenigd Koninkrijk te exploiteren.

NS deelt het spoorwegnet ­ het drukstbereden van Europa ­ met bijna 30 andere partijen. ProRail deelt de capaciteit op de rails toe en zorgt verder voor de Railverkeersleiding en het beheer en onderhoud van het spoorwegnet.

---- --