Gemeente Beuningen


Gratis energiebox voor mensen met een laag inkomen De energiekosten voor huishoudens zijn de laatste jaren sterk gestegen. Vooral de huishoudens met lagere inkomens zijn hiervan de dupe.

Energiebox en advies
De gemeente Beuningen wil huishoudens met een laag inkomen helpen hun maandelijkse energierekening structureel te verlagen. Daarom biedt de gemeente aan 300 huishoudens een gratis energiebox en een gratis energieadvies aan. De gemeente stuurt deze huishoudens in de tweede week van oktober een bon toe, waarmee ze de gratis energiebox en het energieadvies kunnen aanvragen.

Energieadvies van stichting Collusie
De huishoudens die zich aanmelden voor de actie krijgen bezoek van een energieconsulent van stichting Collusie. Deze consulent geeft advies over energiebesparing en reikt de gratis energiebox uit. In de energiebox zitten spaarlampen, isolatiemateriaal en andere producten, waarmee op eenvoudige wijze energie wordt bespaard. Met het advies en de inhoud van deze energiebox (met een winkelwaarde van 55 euro) kunnen huishoudens hun energierekening naar verwachting met ongeveer 150 euro per jaar verlagen.

Inhoud energiebox:

3 spaarlampen;


2 stekkers met schakelaar;


3 waterbespaarders voor kraan en douche;

Radiatorfolie (voor isolatie achter de radiator);

Folders met tips en adviezen over energiebesparing, zuinig rijden en gezond wonen.

Wanneer kom ik in aanmerking?
U komt in aanmerking voor de gratis energiebox en het gratis energieadvies als uw inkomen even hoog is als een bijstandsuitkering. U ontvangt vanzelf een bon van de gemeente in de tweede week van oktober, waarmee u de gratis energiebox en het energieadvies kunt aanvragen.