Gemeente Zwolle

Toeslagen huur, zorg en kinderopvang

Datum uitgave Wijzerbericht: 10/03/2007

Mensen met een laag inkomen kunnen bij de Belastingdienst verschillende toeslagen aanvragen. Huurt u een woning? Dan kunt u een tegemoetkoming in uw huurkosten krijgen met de huurtoeslag. De zorgtoeslag is een tegemoetkoming om de zorgverzekering te betalen. Gaan uw kinderen naar de kinderopvang? Dan komt u misschien in aanmerking voor de kinderopvangtoeslag.

Inkomensafhankelijke regelingen

De drie toeslagen zijn zogenoemde 'inkomensafhankelijke regelingen'. Dat betekent dat de hoogte van de toeslag afhankelijk is van uw inkomen en van uw eventuele partner. Om voor één van de toeslagen in aanmerking te komen, moet u wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo is voor de huurtoeslag niet alleen uw inkomen van belang, maar ook de samenstelling van uw huishouden en de hoogte van de huur die u betaalt.

Meer informatie?

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor huurtoeslag, zorgtoeslag of kinderopvangtoeslag? En zo ja, hoeveel toeslag u gaat krijgen? Op de website www.toeslagen.nl kunt u een proefberekening doen (zie de link onderaan deze pagina). Dan weet u of het zin heeft om een aanvraag te doen. Via deze website kunt u de toeslagen ook elektronisch aanvragen. Daarvoor heeft u een DigiD-inlogcode of een elektronische handtekening nodig.

De aanvraagformulieren kunt u ook krijgen via de BelastingTelefoon, telefoonnummer 0800 0543. De BelastingTelefoon is iedere maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 20.00 uur en iedere vrijdag van 8.00 tot
17.00 uur bereikbaar. De toeslagen voor 2007 kunt u uiterlijk tot 1 april 2008 aanvragen. Vraag de toeslagen dus tijdig aan!