Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave dinsdag 2 oktober

* TOEZICHT 'S-GRAVENWEG; 81 BEKEURINGEN
ROTTERDAM - Naar aanleiding van klachten van diverse weggebruikers dat fietsers op de 's-Gravenweg terhoogte van het viaduct onder de A16 tegen het verkeer inreden, werd door politiepersoneel diverse controles gehouden.
Begin september werden de fietsers door middel van flyers geïnformeerd over hun weg(mis)bruik en werd aangegeven dat er binnenkort bekeurd zou worden. Vijfhonderd fietsers ontvingen een flyer. Echter 68 fietsers lapten in de week erna de waarschuwing aan hun laars en fietsten nog tegen de richting in. In de daarop volgende week kregen nog 13 fietsers een bekeuring. Ook in de komende weken wordt regelmatig toezicht gehouden om de verkeersveiligheid verder te vergroten.


* VERNIELERS VAN 32 SPIEGELS AANGEHOUDEN
KRALINGEN-CROOSWIJK - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn op de Crooswijkseweg twee Rotterdammers aangehouden die 32 spiegels van auto's hebben vernield.
Door een oplettende getuige werd gemeld dat het tweetal van 21 en
38 jaar oud, bezig was een fiets te stelen. Met behulp van cameratoezicht werden de mannen gevolgd en vervolgens door politiepersoneel aangehouden. Tijdens de aanhouding viel bij de
38-jarige man een spiegel uit zijn zak. Na onderzoek bleek dat de twee verantwoordelijk zijn voor de vernieling van de spiegels. Mocht u slachtoffer geworden zijn van deze vernielers en nog geen aangifte hebben gedaan, doet u dit dan alsnog. U kunt dagelijks aangifte doen op het politiebureau, telefonisch via 0900-8844 ( u wordt dan teruggebeld op het moment dat het u goed uitkomt) of via www.politie.nl.


* DRIE MANNEN AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-WEST- Naar aanleiding van een melding dat er een vuurwapen was gezien bij drie mannen die op de Van Lennepstraat stonden, stelden politieagenten maandag een onderzoek in. Rond acht uur werden twee Rotterdammers van 21 en 36 jaar oud en een 23-jarige Schiedammer met behulp van BTGV (Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachten) aangehouden. Na de fouillering werd geen vuurwapen aangetroffen. Wel bleek het drietal in bezit van enkele bolletjes cocaïne Deze zijn in beslag genomen. Na verhoor is het drietal heengezonden.


* HENNEPKWEKERIJEN ONTMANTELD
ROTTERDAM-WEST - Medewerkers van Stadstoezicht ontdekten maandagmorgen, in de kelder van een woning aan de Havenzichtstraat een hennepkwekerij.
Rond elf uur werd bij de woning een onderzoek ingesteld naar de bewoners. Tijdens het 'rondje om het huis' werd een sterke wietlucht geroken. Nadat met gewaarschuwd politiepersoneel de woning was betreden werden in de kelder twee ruimtes aangetroffen met daarin hennepkwekerijen. De kwekerijen bestonden uit ruim 300 planten. De planten en de voor de groei benodigde apparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd.


* SNELHEIDSCONTROLE GEHOUDEN
ROTTERDAM-NOORD - Politiepersoneel hield maandagmiddag tussen drie en vier uur op de Grindweg een snelheidscontrole. In totaal kregen
20 bestuurders een bekeuring omdat ze de maximumsnelheid van 50 km/uur overschreden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km/uur. Op de Vletstraat werd maandagavond tussen negen en tien uur op verlichting gecontroleerd. Twee fietsers kregen een bekeuring omdat ze zonder verlichting reden.


* AUTOMOBILIST ONDER INVLOED; AUTO TE WATER

OUDENHOORN - Een 20-jarige automobilist reed maandagmiddag rond zes uur zijn auto het water in. Nadat de politie op de Eeweg arriveerde, was de jonge inwoner van Hellevoetsluis al uit zijn auto geklommen. Hij gaf aan dat hij van de weg geraakt was door modder op het wegdek. Volgens de standaardprocedure werd er een blaastest afgenomen. De automobilist blies 0,7 ugl. Dit is hoger dan toegestaan. Zijn rijbewijs is ingenomen omdat het om een beginnend bestuurder ging. De officier van justitie bepaald de hoogte van de boete.


* MAN GEWOND NA ONGELUK
ROTTERDAM OOST - De Kralingse Zoom is maandagmiddag rond vier uur tijdelijk afgesloten geweest na een ongeluk. Bij een botsing ter hoogte van de kruising Kralingse Zoom met de Thomas Morelaan liep een 53-jarige inwoner van Krimpen aan den IJssel nekletsel op. Een automobilist merkte vermoedelijk te laat op dat zijn voorganger stopte voor een zebrapad. De 43-jarige Rotterdammer kon niet meer op tijd stoppen en reed tegen de auto voor hem aan. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeluk.


* VIER STRAATROVERS OP HETERDAAD AANGEHOUDEN

KRALINGEN-CROOSWIJK - Politieagenten van het wijkteam Crooswijk hielden maandagmiddag rond kwart voor vier, op heterdaad vier jongens aan die op de Crooswijkseweg een 15-jarig meisje van haar tas hadden beroofd. Drie van hen werden, op aanwijzingen van het slachtoffer, op de Marnixtraat gearresteerd. De vierde ging ervandoor. Door een politieagent werd van een voorbij fietsende burger zijn fiets gevorderd en werd de achtervolging ingezet waarna de vierde verdachte eveneens werd aangehouden. De jongens, allen afkomstig uit Rotterdam en in leeftijd variërend tussen de 14 en 16 jaar oud, zijn ingesloten. De ouders van de verdachten zijn in kennis gesteld. De recherche van district Oost zet het onderzoek voort. In de afgelopen week werd door vijf jongeren aangifte gedaan van soortgelijke berovingen. Met de aanhouding van deze jongeren hoopt de politie dat er een einde komt aan de reeks berovingen.


* PREVENTIE AUTO-INBRAKEN: LAAT GEEN WAARDEVOLLE GOEDEREN IN UW AUTO

ACHTER
ROTTERDAM - Het aantal auto-inbraken is dit jaar, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, met 6% afgenomen. Van de inbraken die nog plaatsvinden in het district Waterweg-Noord valt op, dat het met name plaatsvind in auto's waar nog waardevolle goederen in liggen. Met name navigatiesystemen zijn een geliefde buit voor inbrekers.
De politie adviseert om nooit waardevolle goederen in uw auto achter te laten. Ook niet als de auto even geparkeerd wordt. Neem navigatiesystemen, geld, frontjes van radio/cd-spelers, laptops en mobiele telefoons altijd uit de auto mee. Zo kan voorkomen worden dat een inbreker in uw auto inbreekt. Is er onverhoopt in uw auto ingebroken, doe dan altijd aangifte. Zo kan de politie een onderzoek starten en gerichter surveilleren om zo de verdachten te achterhalen.


* ACHT AANHOUDINGEN NA VERNIELING
ROTTERDAM ZUID - Politieagenten van district Zuid hebben maandagavond acht jongens aangehouden. De Rotterdammers in de leeftijd van 14 tot 16 jaar worden verdacht van het vernielen van auto's op de Cillershoekstraat en het omgooien van een chemisch toilet in diezelfde straat.
Ze zijn rond tien uur gearresteerd en overgebracht naar het politiebureau. Hier hebben ze een bekeuring gekregen.

Uitgave maandag 1 oktober