Deelgemeente Charlois Rotterdam

Ondertekening Convenant Beheer Sociaal Pension De Schuilplaats

Woensdag 3 oktober om 17.00 uur ondertekenen wethouder mevr. J Kriens, deelraadsvoorzitter de heer D. Lockhorst, de heer G. van Zanen van CVD en mevr. M. Vis, districtschef politie Rotterdam-Rijnmond een convenant Beheer Sociaal Pension De Schuilplaats.

Bij De Schuilplaats vinden kwetsbare dak- en thuislozen, veelal met psychiatrische, psychosociale, of verslavingsproblemen, onderdak. Zij krijgen er structuur, veiligheid en persoonlijke ondersteuning. CVD de Schuilplaats biedt plaats aan maximaal 30 bewoners.

Omdat in het verleden enige keren sprake is geweest van overlast vanuit De Schuilplaats, hebben gemeente, deelgemeente, politie en CVD afgelopen periode intensief samengewerkt om de overlast rondom het pension effectief te bestrijden en de zorg aan de bewoners te intensiveren

De afspraken die zij gemaakt hebben zijn vastgelegd in dit convenant. Doel is om in de toekomst dergelijke overlast zoveel mogelijk te voorkomen, de veiligheid van de bewoners in de omgeving te bevorderen en ervoor te zorgen dat de bewoners van De Schuilplaats beschermd en veilig in de buurt kunnen wonen.

Een van de afspraken is dat een beheerscommissie wordt ingesteld, die is belast met het bevorderen van de veiligheid rondom het sociaal pension. Naast de bovengenoemde partijen wordt deze commissie aangevuld met vertegenwoordigers van woningstichting De Nieuwe Unie, Sociale Zaken en Werkgelegenheid, omwonenden en zonodig andere zorginstellingen in het gebied.

Met de ondertekening van het dit convenant onderkennen de deelnemende partijen de verantwoordelijkheid om er samen voor te zorgen dat De Schuilplaats zonder overlast voor de buurt kan functioneren.