Persberichten stad Utrecht, 10.00 uur

Utrecht, 03-10-2007

Bestuurders onder invloed

UTRECHT De politie heeft dinsdagmiddag op de Adelaarstraat een vrouw aangehouden die onder invloed in haar auto reed.

Rond 16.10 uur kreeg een 43-jarige vrouw uit Baarn op de Adelaarstraat een stopteken. Na een eerste blaastest bleek dat de vrouw te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 845 ug/l uit. Zij moest haar rijbewijs inleveren en werd met een proces-verbaal en een rijverbod van 10 uur naar huis gestuurd.

UTRECHT Op de Einsteindreef werd in de nacht van dinsdag 2 op woensdag 3 oktober een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Agenten zagen tijdens de surveillance in de verte een man kennelijk waggelend in zijn auto stappen. Nog voor dat de agenten de man konden controleren, reed hij weg. Op de Einsteindreef werd de 46-jarige bestuurder uit Utrecht aan de kant gezet. Na een eerste blaastest bleek dat hij te veel gedronken had.

Op het bureau wees de ademanalyse 825 ug/l uit. Tevens bleek dat de man al een rijontzegging had en niet meer in het bezit was van een rijbewijs. Hij werd met een

proces-verbaal en een rijverbod van 10 uur naar huis gestuurd. Zijn auto werd in beslag genomen.

Drie jongens aangehouden voor diefstal

UTRECHT Bij een winkel aan de Churchilllaan heeft de politie dinsdagmiddag drie minderjarige jongens aangehouden voor het plegen van een diefstal.

De beveiliging van de winkel zag omstreeks 16.05 uur dat drie knaapje zich verdacht gedroegen. Uiteindelijk werd gezien dat er een spuitbus werd weggenomen. De beveiliging greep in en hield de drie jongens twee van 10 jaar en één van 9 jaar allen uit Utrecht aan. De jongens werden meegenomen naar het bureau waar de ouders werden geïnformeerd.

Aangehouden met vals vervoersbewijs

UTRECHT Op de Heidelberglaan heeft de politie dinsdagmiddag een man aangehouden omdat hij met een vals vervoersbewijs in de bus zat.

De politie werd door controleurs van de vervoersdienst gebeld omdat zij een man hadden staande gehouden met een vals vervoersbewijs. Ter plaatse troffen agente een 21-jarige man uit Utrecht aan. De man had geprobeerd het pasje te vervalsen maar de controleurs hadden de vervalsing ontdekt. De Utrechter werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Auto-inbrekers aangehouden

UTRECHT Op het Zandpad heeft de politie dinsdagmorgen twee mannen aangehouden voor het proberen in te breken in een auto.

Door getuigen werd omstreeks 10.30 uur naar de politie gebeld omdat gezien werd dat twee mannen buitengewoon interesse hadden in geparkeerde voertuig aan het Zandpad. Ter plaatse waren de verdachten al weggereden op de fiets in de richting van de Geuzenwijk. Aan de hand van de opgegeven signalementen werd het tweetal beiden 19 jaar uit Utrecht op de Pionstraat aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Bij de verdachten werden diverse inbrekerswerktuigen aangetroffen.

Laatst gewijzigd 03-10-2007 9:56 | © Politie Utrecht