Politie Groningen

Woensdag 3 oktober 2007

Provincie Groningen, 03-10-2007

Groningen: gevaar afvallende lading

De politie maakt proces-verbaal op tegen een 25-jarige
vrachtwagenchauffeur uit Drachten. Hij vervoerde betonnen buizen, terwijl de buizen maar met drie sjorbanden waren vastgezet. Een automobilist die achter hem reed, zag dit en alarmeerde de politie. Agenten zetten hem op de Friesestraatweg langs de kant van de weg. De sjorbanden waren gedeeltelijk ingescheurd en versleten. Omdat de chauffeur al op de plek van bestemming was, hoefde hij zijn lading niet af te laden. Wel krijgt hij proces-verbaal voor gevaar voor afvallende lading.

Groningen: bromfietsers de fout in

Een 37-jarige bromfietser uit Groningen is dinsdagmiddag op het Heerdenpad aangehouden. Hij bromde op het fietspad het Heerdenpad en kreeg hiervoor een bekeuring. Al snel bleek dat de brommer niet verzekerd was en dat hij niet mocht rijden, vanwege een rijontzegging. Zowel de Stadjer als de brommer moesten mee naar het bureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Ook een 16-jarige Stadjer liep tegen de lamp. Hij reed met hoge snelheid over de Grevingaheerd, waarna hij een stopteken kreeg van agenten. Hij bleek geen rijbewijs te hebben en de bromfiets was niet verzekerd. Ook had de brommer een verkeerde kleur verlichting aan de voorkant. De bromfiets werd meegenomen naar het bureau. De jongen krijgt proces-verbaal.

Groningen: beroving mislukt

Twee onbekende mannen hebben dinsdagavond op het Hoendiep geprobeerd een 20-jarige Stadjer te beroven. Het slachtoffer legde een tas achter in zijn auto toen hij de twee achter zich hoorde. Hij kreeg een vuistslag in zijn gezicht. Het tweetal eiste geld, maar door zijn verzet, kozen ze het hazenpad. Ze vertrokken op een scooter. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: Stadjer gooit met fietsen

Een 33-jarige inwoner van Groningen is dinsdagnacht aangehouden. Agenten reden in de Oude Ebbingestraat toen ze zeker acht fietsen op de weg zagen liggen. Een voorbijganger wees de verdachte aan. Ze gingen achter hem aan en voor hun ogen gooide de Stadjer nog een fiets op de weg. Hij werd ingerekend en ingesloten ter ontnuchtering. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: man te water

Een 47-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is dinsdagmiddag aan de Winschoterkade te water geraakt. Volgens zijn eigen verklaring is hij door vier jongens in het water geduwd. Toen agenten ter plaatse kwamen, stond de man alweer op de kant. De politie doet onderzoek.

Groningen: winkeldieven betrapt

Een 28-jarige Rotterdammer en een 21-jarige vrouw uit Delfzijl zijn dinsdagavond in een elektronicazaak aan de Westerhaven aangehouden voor winkeldiefstal. Op camerabeelden was te zien dat het tweetal twee fotocameras in een geprepareerde tas stopten. Ze werden door een beveiligingsmedewerker betrapt. Hij droeg ze over aan agenten. Beide verdachten bekenden. Na verhoor mochten ze het politiebureau weer verlaten en de politie maakt proces-verbaal op.

Marum/Leek: diverse aanrijdingen A7

Op de A7 tussen Marum en Leek ontstonden dinsdagmiddag meerdere aanrijdingen. In eerste instantie ontstond bij Marum een aanrijding tussen twee personenautos. Er was alleen materiële schade. Door deze aanrijding ontstond een file. Een automobilist had te laat door dat er een file was en botste op zijn voorganger. Ook hier was alleen blikschade. De file werd langer en dat in combinatie met de laagstaande zon, veroorzaakte nog drie aanrijdingen vlak achter elkaar. Eerst drie autos op elkaar en vervolgens nog twee maal twee autos op elkaar. Twee bestuurders zijn met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis. Er heeft gedurende anderhalf uur een lange file gestaan op de A7.

Hoogezand: rijbewijs snelle automobiliste ingevorderd

Een 22-jarige automobiliste uit Zuidbroek moest dinsdagavond haar rijbewijs inleveren. De vrouw reed over de Vosholen in Hoogezand. Ze werd geklokt op een snelheid van 101 km/uur, terwijl 50 km/uur de maximum toegestane snelheid is. De politie heeft het rijbewijs ingevorderd.

Oude Pekela: rijbewijs alcomobilist ingevorderd

De politie heeft dinsdagochtend het rijbewijs ingevorderd van een 42-jarige automobilist uit de gemeente Delfzijl. De man reed over de Raadhuisweg in Oude Pekela. Bij controle bleek de man onder invloed van 1,4 promille alcohol. Hierop moest hij zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Slochteren: politie rolt hennepkwekerij op

In een woning aan het Schaaphok in Slochteren is dinsdag een hennepkwekerij ontmanteld. De politie trof ruim 750 planten aan. De hennep en de gebruikelijke kweekapparatuur zoals lampen, filters en ventilatoren zijn in beslag genomen en in overleg met de officier van justitie vernietigd. Ook werd electriciteit langs de meter afgetapt. Daarom werd de meter door het energiebedrijf inbeslaggenomen. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

Delfzijl: bromfietser rijbewijs kwijt

De politie heeft dinsdagochtend op de Hogelandsterweg in Delfzijl het rijbewijs ingevorderd van een 16-jarige bromfietser uit Wagenborgen. De jongen reed met een snelheid van 76 km/uur door een 30km-zone. Bovendien haalde hij tot tweemaal toe gevaarlijk in, waarbij eenmaal een doorgetrokken streep werd overschreden. Hierop moest de jongen zijn rijbewijs inleveren.

Wetsinge: man gewond tijdens werkzaamheden

Een 25-jarige man uit Wehe den Hoorn is dinsdagmiddag aan de Karspelweg in Wetsinge gewond geraakt. De man was aan het werk met rioolbuizen. Op een gegeven moment kwam de man met zijn been bekneld te zitten tussen twee buizen. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft dinsdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Winschoten, Blijhamsterweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1408, aantal overtredingen: 113, hoogst gemeten snelheid: 74 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Blijham, Oosteinde: aantal geregistreerde voertuigen: 753, aantal overtredingen: 156, hoogst gemeten snelheid: 81 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Scheemda, N964: aantal geregistreerde voertuigen: 853, aantal overtredingen: 110, hoogst gemeten snelheid: 123 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.