Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport


de zorg

Digitaal debat over de toekomst van de zorg

Nieuwsbericht, 3 oktober 2007
Foto van het thema solidariteit uit het digitaal debat

Via een digitaal debat wil het ministerie van VWS met alle partijen in de zorgsector verder praten over de toekomst van de zorg.

Minister Klink en staatssecretaris Bussemaker roepen patiënten, zorgverleners, zorgverzekeraars en andere betrokkenen op hun mening te geven op de site toekomstvandezorg.nl. Daar kunnen ze reageren op stellingen, zoals:

o Ziek is ziek: de kosten voor gezondheid moeten wij samen vergoeden. o Vergroot kleinschalig wonen het personeelsprobleem? o Marktwerking versterkt samenwerken.

Het digitaal debat is onderdeel van het project Toekomst van de zorg, dat begin 2007 van start ging met het uitbrengen van de bundel Niet van later zorg. Hierin wordt een blik geworpen op de zorg in de komende jaren. Vervolgens werd in debatten in het land gediscussieerd over uitdagingen voor de zorgsector (solidariteit en arbeidsmarkt) en kansen (preventie, brede eerste lijn en dynamisch ondernemerschap).

De grote belangstelling voor de bundel en de debatten waren voor VWS aanleiding om digitaal verder te discussiëren over de toekomst van de zorg. De komende maanden worden op toekomstvandezorg.nl stellingen gelanceerd, waarop mensen gedurende één maand kunnen reageren.