Ingezonden persbericht


Amnesty voert actie tegen discriminatie op de arbeidsmarkt

Amnesty International start dit najaar een initiatief tegen discriminatie en voor diversiteit op de arbeidsmarkt. Amnesty vraagt directeuren van middelgrote bedrijven om discriminatie aan te pakken en diversiteit te bevorderen. Hiertoe ontvangen werkgevers een intentieverklaring waarop zij kunnen aankruisen welke maatregelen ze al nemen én wat ze van plan zijn om te gaan doen in 2008. Amnesty wil met dit initiatief zichtbaar maken dat discriminatie iedereen aangaat. Ook werknemers kunnen meedoen aan de actie door de intentieverklaring bij hun werkgever in te leveren. De brochure en intentieverklaring kan men opvragen bij Amnesty tel; 020-6264436 of op de site; www.amnesty.nl/discriminatie.

Voorkomen van discriminatie en bevorderen van diversiteit Discriminatie op de arbeidsmarkt is een serieus probleem in Nederland. De arbeidsmarktpositie van etnische minderheden, gehandicapten, vrouwen en ouderen is beduidend slechter dan die van witte Hollandse mannen en mensen zonder fysieke beperking. Discriminatie vormt hiervoor een belangrijke verklaring. Zo wordt de toegang tot werk voor bijvoorbeeld migranten en gehandicapten beperkt door vooroordelen van werkgevers. Negatieve beeldvorming en discriminatie kunnen grote gevolgen hebben voor mensen die ermee te maken krijgen. Achterstand en uitsluiting van minderheidsgroepen in de samenleving blijft hierdoor bestaan.Terwijl meer diversiteit op de werkvloer de sociale samenhang in Nederland versterkt en aanwezig talent op de arbeidsmarkt optimaal benut.

Samen werken, samen leven vraagt inzet van iedereen Op 15 november worden de resultaten van de eerste Discriminatiemonitor niet-westerse allochtonen op de arbeidsmarkt gepresenteerd. Die dag is er een congres, waarbij regering, werkgevers-, werknemers- en andere organisaties de onderzoeksresultaten bespreken. Volgens Amnesty Nederland is in de afgelopen jaren al voldoende gepraat tussen kabinet en sociale partners. Veel maatregelen om discriminatie tegen te gaan en diversiteit te bevorderen zijn bekend en hebben hun nut al bewezen in de praktijk. Het gaat er nú om dat werkgevers daadwerkelijk aan de slag gaan!

Met de intentieverklaring maakt Amnesty duidelijk welke bijdrage bedrijven kunnen leveren aan het voorkomen van discriminatie en het benutten van diversiteit. De werkgever kan de Intentieverklaring terugsturen aan Amnesty Nederland en zo laten weten dat het bedrijf zich aansluit bij Amnesty's initiatief. Een lijst van bedrijven, die zich aansluiten bij dit initiatief, wordt bijgehouden op www.amnesty.nl.

NOOT VOOR REDACTIE-