Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Lekker fit nu ook op basisschool de Bavokring

Afgelopen vrijdagochtend was de kick-off van het project Lekker Fit op basisschool de Bavokring. Michel de Visser, portefeuillehouder Sport heeft het startschot gegeven voor het project.

Enthousiaste leerlingen, allemaal uitgedost in gele shirts, konden niet wachten om hun opvoeringen te laten zien. De gemeente Rotterdam (waaronder de dienst Sport en Recreatie, GGD Rotterdam-Rijnmond en de dienst Jeugd, Onderwijs en Samenleving) wil met Lekker Fit een antwoord geven op de overgewichtproblematiek in onze samenleving. In 2005 is het project van start gegaan en het draait nu al in 60 Rotterdamse scholen.

Extra gymlessen voor leerlingen

De leerlingen van de Bavokring krijgen door Lekker Fit extra gymlessen en mogen nu ook na schooltijd sporten op school. Ook zal er aandacht worden besteed aan gezonde voeding in de lessen en komt een voedingsdeskundige advies geven aan de ouders. Na het tekenen van het Lokaal Convenant Voeding en Beweging door de portefeuillehouder, kreeg de school een cadeau van de Gemeente Rotterdam. Tot slot was er een breakdance- en jumpstyle optreden van de leerlingen van groep 8. Wilt u meer weten over dit project? Kijk dan op www.rotterdam.lekkerfit.nl.