Politie Haaglanden

Persberichten 3 oktober

Haaglanden, 03-10-2007

Coulante agenten
Den Haag Een 15-jarige jongen uit Den Haag mocht dinsdagmiddag niet klagen over de coulance van twee politiemensen. De agenten zagen de jongen omstreeks tien voor half twee op een snorfiets rijden in de Loosduinse Hoofdstraat. Omdat zij vermoedden dat hij nog geen 16 jaar was en dus niet op een snorfiets mag rijden besloten ze hem te controleren. De jongen gaf een valse naam en geboortedatum op, maar verstrekte de agenten wél het juiste telefoonnummer van zijn moeder. Die kon de agenten de juiste personalia van haar zoon opgeven. De politieagenten wilden de jongen aanhouden, maar omdat hij naar school moest voor een belangrijke toets lieten zij hem gaan. Uiteraard krijgt de jongen binnenkort wel een aantal bekeuringen thuisgestuurd. Ook kondigde de moeder van de 15-jarige de agenten over de telefoon aan dat haar zoon thuis een hartelijk welkom stond te wachten.

Buren gaan elkaar te lijf
Den Haag Een langslepend conflict tussen twee bewoners van de Gooilaan is dinsdagmiddag omstreeks half vijf ontaard in een vechtpartij. Een 24-jarige vrouw en haar 51-jarige benedenbuurman gingen elkaar te lijf. De vrouw raakte gewond aan haar gezicht en van de woning van de 51-jarige man sneuvelde een ruit. De politie hield beide vechtersbazen aan. Het is uiteindelijk niet duidelijk geworden waarom de buren ruzie hebben met elkaar.

Jongen verliest vinger bij sprong over hek
Den Haag Een 15-jarige jongen uit Den Haag is dinsdagavond zijn ringvinger verloren toen hij in de Linnaeusstraat met een paar vrienden over het hek van een afgesloten terrein klom. De jongen, die op het terrein wilde gaan spelen, was het op het hek geklommen en wilde eraf springen. Hij had echter niet in de gaten dat zijn ring achter het hek klem zat. De jongen sprong, zijn ring bleef hangen en daardoor scheurde de ringvinger af. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Zijn vinger is teruggevonden, maar het is niet bekend of het de artsen is gelukt om deze weer aan de hand te zetten.

Toch weer achter het stuur
Den Haag Een 37-jarige Haagse automobilist maakte het gistermiddag rond 17.00 uur wel erg bont. De Hagenaar wilde van de Paul Krugerlaan rechtsaf de Joubertstraat in. Blijkbaar had hij haast, want hij sneed een 25-jarige bestuurster uit Leidschendam af die een voetganger liet oversteken. Door een inschattingsfout botste hij tegen haar auto. Omdat de Hagenaar niet wilde meewerken bij de schadeafhandeling werd de hulp van de politie ingeroepen. Uit controle bleek dat de Hagenaar reed met een ingevorderd rijbewijs. Voor dit strafbare feit werd in augustus ook al aangehouden.

Verkeerscontrole samen met de douane
Den Haag Politie en douane controleerden dinsdagochtend tussen 08.30 en 10.00 uur 31 voertuigen in de Uitenhagestraat. De bestuurders werden onder meer gecontroleerd op het dragen van de autogordel en het handsfree bellen. De douane controleerde op betaalde accijnzen. Het resultaat van de controle was dat er vijf bekeuringen zijn uitgeschreven voor het rijden met gladde banden, (2) niet kunnen tonen van het rij- en of kentekenbewijs, (2) niet dragen van de gordel.

Brommobiel rijdt tegen HTM-bus
Den Haag De bestuurder van een brommobiel veroorzaakte dinsdag 2 oktober omstreeks 10.15 uur een aanrijding toen hij op de Cornelis de Wittlaan tegen een HTM-bus reed. De man, een 40-jarige Schipluidenaar, reed met zijn brommobiel de kruising van de Cornelis de Wittlaan met de Aert van der Goesstraat op. Hij zag daarbij de HTM-bus over het hoofd en raakte met de voorzijde van zijn brommobiel de rechterflank van de bus. De bestuurder van de brommobiel is met nekklachten vervoerd naar het ziekenhuis.

Snelheidscontroles
Den Haag Op de Bezuidenhoutseweg en Benoordenhoutseweg controleerde Politie Haaglanden dinsdag 2 oktober tussen 10.00 uur en 18.30 uur 1274 bestuurders op hun snelheid. In totaal kunnen 191 bestuurders een proces-verbaal tegemoet zien voor het overtreden van de maximum toegestane snelheid. De hoogst gemeten snelheid op de Bezuidenhoutseweg was 84 km/uur. Op de Benoordenhoutseweg reed men nog iets sneller: daar was de hoogst gemeten snelheid 93 km/uur. Op beide locaties geldt een maximum snelheid van 50 km/uur.

Dronken op de bromfiets
Den Haag Een 56-jarige Hagenaar werd woensdagmorgen 3 oktober aangehouden voor rijden onder invloed, ondanks dat hij even tevoren door agenten was gewaarschuwd dat hij niet mocht rijden. De agenten zagen de man omstreeks 01.30 uur op de Bankastraat zitten op een stilstaande bromfiets. Toen zij de man aanspraken, bleek deze behoorlijk onder invloed van drank te zijn. De man zette vervolgens zijn bromfiets op slot en liep weg om een taxi te nemen. Groot was hun verbazing toen zij dezelfde man enige tijd later, omstreeks 03.15 uur, op zijn bromfiets over de kruising van de Scheveningseweg met de Prof. B.M. Teldersweg zagen rijden. Zij hielden de man aan en lieten hem een blaastest doen. Hij blies daarbij 760 ugl. Op het politiebureau bleek de man niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs of bromfietscertificaat. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Mistig verhaal
Den Haag Surveillerende agenten zagen woensdagmorgen 3 oktober omstreeks 04.20 uur een 26-jarige Haagse rijden op de Zeekant. De vrouw viel de agenten op doordat zij op haar auto het mistachterlicht voerde. Toen de agenten de vrouw controleerden, bleek zij onsamenhangend te praten en omringd te worden door een sterke alcohollucht. Tijdens de ademanalyse blies de vrouw 770 ugl. Haar rijbewijs vorderden de agenten in en zij kreeg een proces-verbaal.

Zonder rijbewijs, zonder gordel en niet verzekerd door rood Den Haag Toen een 29-jarige Haagse automobilist dinsdag 3 oktober rond 0.45 uur twee keer achter elkaar door een rood verkeerslicht reed, werd hij door surveillerende agenten staande gehouden op het Hobbemaplein. Tijdens de controle bleek dat de automobilist geen rijbewijs had. Ook kon hij zich niet legitimeren. Bovendien reed de man zonder gordel en bleek zijn auto niet verzekerd te zijn. De Hagenaar kreeg meerdere processen-verbaal en mocht niet verder rijden.

Gewond na aanrijding
Wassenaar Een 52 jarige vrouw uit Wassenaar raakte 2 oktober om 08.40 uur op de Wiegmanweg gewond toen zij werd aangereden door een 52-jarige automobilist uit Voorschoten. De Voorschotenaar sloeg bij de Havenkade linksaf en zag het slachtoffer, dat rechtdoor fietste, over het hoofd. Het slachtoffer hield kneuzingen en blauwe plekken aan de aanrijding over.

Dure zalf
Nootdorp Het alarm van een winkel aan de Lange Baan ging 2 oktober om 10.45 uur af toen een 40-jarige vrouw uit Nootdorp met een pot zalf de deur uit liep zonder deze te betalen. De Nootdorpse had de verpakking verwijderd en de zalf in haar handtas gestopt. Het alarm betrapte de vrouw op diefstal. Zij ging met een proces-verbaal naar huis.

Onenigheid om parkeerplaats
Naaldwijk Een 47-jarige automobilist uit Naaldwijk kreeg het dinsdag 2 oktober om 14.10 aan de stok met een 37-jarige plaatsgenoot. De man parkeerde zijn auto op het parkeerterrein aan de Verdilaan dat gereserveerd is voor personeel van een bankfiliaal. Toen de 37-jarige bestuurder hem daarop wees, reageerde de 47-jarige afwijzend en liep weg. Op verzoek van de 37-jarige man plaatste een collega van hem een auto achter de auto van de weglopende man. Er ontstond een woordenwisseling tussen beide mannen waarbij de 47-jarige de 37-jarige man zou hebben bedreigd en geslagen. Politiegenten hielden de man aan en namen hem mee voor nader verhoor.

Politie zoekt getuigen brutale roof
Wateringen Politie Haaglanden is op zoek naar getuigen van een gewelddadige diefstal in een winkel aan de Vliethof. Dinsdag 2 oktober om 17.45 uur kwamen twee personen de winkel in die ruzie zochten met het winkelpersoneel. Hierbij gooiden zij enkele kledingrekken op de grond. Het personeel trachtte de mannen tot bedaren te brengen waarbij zowel een 40-jarige als een 29-jarige fysiek werden belaagd. Eén van de mannen greep hierna vanaf de balie een aantal sieraden waarna zij beiden vluchtten. Omstanders verklaarden dat de beide verdachten wegreden op een rode scooter. Signalement van een van beide mannen is als volgt; Getinte huidskleur, leeftijd 20-25 jaar en zwart krullend haar. De andere verdachte had zwart achterover gekamd haar. Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het oplossen van deze brutale actie? Belt u dan met de politie van Bureau Westland via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Auto klem op poller
Delft Een 55-jarige automobilist uit Hilversum belandde dinsdag 2 oktober om 19.30 uur onbedoeld met zijn auto op een poller. De man reed over de Rijksstraatweg en ter hoogte van de manege lette de bestuurder even niet op. Hierdoor miste de man de pollerinstallatie die na het passeren van een andere automobilist, weer ophoog kwam. De auto van de 55-jarige raakte daarbij zwaar beschadigd. Ook de poller kon niet meer normaal functioneren en moest worden verwijderd.

Fiets veilig, fiets verlicht
Delft Nu de dagen weer korter worden controleert politie Haaglanden de komende maanden actief op het voeren van de juiste fietsverlichting. Dinsdagavond 2 oktober tussen 20.00 en 22.00 uur controleerde de politie op de Van Leeuwenhoekssingel het fietsverkeer. In totaal kregen 31 fietsers een bekeuring. Een bekeuring kost 20 euro.

Later betalen lukt niet
Zoetermeer Medewerkers van de beveiliging van een warenhuis aan het Theaterplein zagen 2 oktober om 11.00 uur een vrouw kleding meenemen zonder deze te betalen. De 27-jarige vrouw uit Zoetermeer verklaarde even naar buiten te zijn gelopen en later de kleding ter waarde van 30 euro te willen betalen. Zij ging met een proces-verbaal naar huis.

Drie keer fout
Zoetermeer Surveillerende agenten hielden dinsdag 2 oktober op het Zalkerbos een 19-jarige Zoetermeerder aan omdat hij zonder helm op zijn bromfiets reed. Er bleek echter nog meer mis te zijn: de jongen was niet in het bezit van een geldig bromfietscertificaat en de bromfiets bleek gestolen te zijn. De jongen werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij verklaarde dat hij de bromfiets van iemand gekocht had. De Zoetermeerder deed afstand van de bromfiets en kreeg een proces-verbaal. De bromfiets wordt teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.