Datum: 3 oktober 2007


---

Leiden 3 oktoberviering kent rustig verloop De politie kent tot nu toe een over het algemeen rustig verloop van de 3 oktoberviering. Er heerste de avond van de 2e oktober een gezellige drukte. Ongeregeldheden deden zich niet voor. Ook niet in de nacht naar 3 oktober. Daar waar onrust ontstond door kleine opstootjes of een ruzie, greep de politie direct in. Dit leverde 25 aanhoudingen op. Hetzelfde aantal van vorig jaar. Veelal ontstonden de aanhoudingen uit één op één situaties, maar ook voor een beroving , openbare schennis, baldadigheid, belediging en het hebben van drugs. De incidenten deden zich allemaal voor in het stadscentrum en op en bij het feestterrein. Van de verdachten zitten er nog een aantal vast voor het onderzoek.

Alcoholcontroles Zoals aangekondigd controleerde het Regionaal Verkeershandhavingsteam van Politie Hollands Midden in Leiden en omliggende gemeenten bestuurders van voertuigen op alcohol. Op zes verschillende locaties werd gecontroleerd. Er werden 700 ademtesten afgenomen. Van 24 bestuurders was de test verdacht. Vijf bleken bij de daarna gehouden ademanalyse zoveel gedronken te hebben dat ze hun rijbewijs moesten inleveren. De uitslagen waren 740 ug/l., 415 ug/l., 485 ug./., 750 ug/l., 365 ug/l. Vier van hen waren beginnend bestuurder. Een zesde kwam tot 675 ug/l. maar had geen rijbewijs. Van de overige bestuurders kregen er uiteindelijk 17 een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Zij kwamen wel boven de limiet van 220 ug/l (90 ug/l. beginnend bestuurder)uit maar bleven onder de invorderingsgrond van 570 ug/l. (350 ug/l. voor beginnend bestuurder). De uitslagen lagen tussen de 230 en de 540 ug/l. De controles krijgen in de avond van 3 en in de nacht naar 4 oktober een vervolg.

Leiden Aanhoudingen na schietincident De politie heeft twee mannen van 40 en 41 jaar uit Leiden aangehouden na een schietincident op het woonwagenkamp aan het Trekvaartplein. Dinsdag 2 oktober kreeg de politie even na 17.00 uur een melding dat zich daar meerder keren geschoten zou zijn door twee mannen. Een lang lopend conflict tussen de mannen vormt mogelijk de aanleiding voor dit incident. Eerder die middag was er al een vechtpartij geweest waarbij één van de verdachten een gebroken pink en letsel in zijn gezicht opliep. De verdachten zijn voor het onderzoek ingesloten. De technische recherche van Politie Hollands Midden heeft op het terrein een sporenonderzoek gedaan.

Leiden Inbraak in woningen De politie doet onderzoek naar de inbraak in twee woningen. Op klaarlichte dag van dinsdag 2 oktober was dit het geval bij een woning aan de Herensteek. Er was een deur opengebroken. Uit de woning werd een flatscreen televisie, een laptop, een digitale fotocamera en werden sieraden gestolen. In de nacht van 2 op 3 oktober werd een tuindeur van een woning aan de Zoeterwoudsesingel opengebroken. De bewoners werden wakker van gerommel, gingen op onderzoek en stuitte op drie inbrekers. De drie renden weg. De man kon ze nog achtervolgen tot op de Watergeuzenstraat. Daarna raakte hij ze kwijt. Uit de woning zijn nog wel een flatscreen Phillips televisie, zilveren kandelaars en een sleutelbos.

Alphen a/d Rijn Schade aan auto door jongen op fiets Een 54 jarige bewoner aan de Evenaar deed dinsdag 2 oktober bij de politie aangifte dat zijn auto schade had opgelopen door een jongen die er met zijn fiets tegenaan reed. Dit gebeurde die dag rond 18.10 uur. De man hoorde een klap, keek vanuit zijn woning naar buiten en zag een jongen een fiets oppakken en wegrijden. De Alphenaar ontdekte daarna de schade aan zijn daar geparkeerde auto. Kennelijk was de jongen tegen zijn auto gefietst. De politie vraagt de jongen die het is overkomen om zich te melden bij de politie in Alphen aan den Rijn. Ook kan telefonisch contact worden opgenomen met het politiebureau via 0900-8844. Ook andere mensen die eventueel informatie over dit voorval hebben kunnen met dit nummer bellen.

Gouda Inbraak in woning De politie doet onderzoek naar de inbraak in een woning aan de Sportlaan. Dit gebeurde in de nacht van 2 op 3 oktober. De bewoonster werd rond 00.20 uur wakker van gestommel in de woning. Er werden bankpassen, aktetassen, portemonnees en sleutels gestolen.

Gouda Politie neemt auto inbeslag De politie heeft woensdag 3 oktober rond 00.20 uur op de Coniferensingel een 37 jarige man uit Gouda aangehouden. Hij reed in een auto die niet APK gekeurd was en waar hij niet in mocht rijden. De man had namelijk wegens eerdere veroordelingen een ontzegging gekregen voor het besturen van motorvoertuigen. Al zes keer stond hij te boek voor het rijden onder invloed. Dit bleek ook nu weer het geval te zijn. De uitslag van zijn ademanalyse was 440 ug/l. (limiet 220 ug/l.). De politie heeft zijn auto dan ook inbeslaggenomen en maakt proces-verbaal op.

-------------------------------------- einde berichten ---------------------------------------------------


---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --