Gemeente Coevorden

Infocentrum `Coevorden beweegt' verhuist naar Openbare Bibliotheek aan de Haven

Het Informatiecentrum Coevorden Beweegt, dat sinds september 2004 vele duizenden bezoekers trok aan de Markt, verhuist naar de Openbare Bibliotheek in Coevorden. Op de huidige locatie van informatiecentrum start in het voorjaar 2008 de bouw van het nieuwe multifunctionele gemeentehuis.

In september 2004 opende het infocentrum de deuren om inwoners en bezoekers van de stad te informeren over de grootschalige vernieuwing van het stadshart. Eind maart 2007 ontvingen wethouder Geert Braam van de gemeente Coevorden en directeur Johan Krul van Domesta de 10.000e bezoeker. Inmiddels staat de teller al bijna op 15.000 inwoners, toeristen, scholieren, bestuurders, ondernemers, leden van personeelsverenigingen, vrouwenbonden, historische verenigingen en medewerkers van andere gemeenten zich laten informeren over de plannen. Naast het bezoek tijdens de openingsuren van het infocentrum, gaan de medewerkers ook regelmatig op pad om presentaties te houden. Zo hebben zij in de afgelopen jaren tientallen voorlichtingsbijeenkomsten gehouden in zorgcentra, op scholen en bij verenigingen.

Bezoekersaantallen

De bezoekersaantallen laten in de afgelopen jaren een stijgende lijn zien. In 2004 bezochten 2358 mensen het infocentrum, in 2005 waren dat er al 1000 meer (3352), terwijl in 2006 bijna 4000 mensen binnenliepen. In de twee kwartalen van 2007 is al merkbaar dat de stijgende lijn zich doorzet, zeker na de publiekscampagne `Huis van de Bevolking'. In het infocentrum waren in de maand mei de drie ontwerpen van het multifunctionele gemeentehuis te zien. Nu de sloop- en bouwactiviteiten in het centrum van Coevorden zichtbaar zijn, vragen meer mensen om informatie.

Het centrum van Coevorden ondergaat in de komende jaren een forse metamorfose, waarbij water, historie en gezelligheid terugkeren in het stadscentrum. Nadat in de afgelopen jaren de plannen zijn voorbereid, zijn de werkzaamheden inmiddels van start gegaan. Zo wordt in het komende jaar de Weeshuisweide rond het Kasteel opnieuw ingericht en komen er twee nieuwe bruggen in het centrum. In het Bogas-gebied worden onder meer twee binnenhavens gegraven en twee bastions aangelegd.

Nieuwe locatie

Voor het eind van dit jaar verhuist het Infocentrum Coevorden Beweegt naar de Openbare Bibliotheek aan de Haven. Daar kunnen de bezoekers van de bibliotheek voortaan dus ook de ontwikkelingen in stadscentrum volgen.