Gemeente Ermelo


Een duik in zwerfafval

Op woensdagochtend 26 september j.l. zijn leerlingen van het Emaus College Ermelo in de materie van het zwerfafval gedoken - letterlijk en figuurlijk! Op initiatief van het Natuur- en Milieu-Educatief Centrum Ermelo en in samenwerking met de gemeente Ermelo, zijn deze leerlingen van het Emaus College naar het afvalverwerkingsbedrijf Dusseldorp geweest. Daar kregen zij een voorlichting over afvalverwerking en hebben zij ook daadwerkelijk zwerfafval opgeruimd.

Het programma maakte indruk, enerzijds doordat bleek welke enorme hoeveelheden afval dagelijks werden geproduceerd. Anderzijds door de vele troep die door de leerlingen in een klein strookje bos werd verzameld: vele zakken vol - en dan nog afval wat niet eens in de zakken paste, variërend van een oude fiets tot glasplaten.

De wethouder, Jan van den Bosch, was blij met het initiatief. "We moeten het samen doen", zo zei hij in zijn welkomstwoord. Ook overhandigde hij een cadeau, een in graffiti gespoten afvalbak, aan het Emaus College.