Gemeente Ermelo


Groot onderhoud wegen

Het is een taak van de gemeente om de wegen te onderhouden en te beheren. Naast het reguliere onderhoud is er ook periodiek groot onderhoud. Het groot onderhoud wordt jaarlijks aanbesteed. De selectie van wegen die in aanmerking komen voor groot onderhoud wordt bepaald aan de hand van de jaarlijks uitgevoerde weginspecties in combinatie met het beheersplan van de gemeente.

Wat staat er te gebeuren

In het najaar zal er worden gestart met de uitvoering van de werkzaamheden.

De werkzaamheden bestaan uit vernieuwing van asfaltdeklagen, herbestraten van wegen en trottoirs, aanleg van twee verkeersplateau´s en het leggen van IT en PVC riool.

Om een indruk te geven van de omvang van het werk de volgende greep uit de werkzaamheden:


- frezen asfalt 14.000m²,


- aanbrengen asfalt 1600ton,


- opbreken en aanbrengen trottoirbanden 10.000m',


- opbreken en aanbrengen elementenverharding 30.000m²,


- vernieuwen bermbescherming buitengebied 4400m²,


- aanbrengen infiltratie riool en pvc riool 1500m'.

Waar worden welke werkzaamheden uitgevoerd ?

De meeste werkzaamheden worden uitgevoerd in de wijk Zuid. In het gebied tussen de Hamburgerweg, Dirk Staalweg, Oude Telgterweg en Putterweg worden alle parkeervakken en trottoirbanden herstraat.

Bovendien krijgen slechte gedeelten van het asfalt een nieuwe deklaag. De straten Kozakkenkamp, Kostersland en het parkeerterrein op de Struikakkers worden afgekoppeld van het vuil waterriool en aangesloten op een nieuw te leggen infiltratie riool. Ook de bomen op het parkeerterrein worden onder handen genomen en er komen tien extra parkeerplaatsen op gedeeltes van de wegen Paul Krugerweg en Sportlaan. In de wijk zuid komt een nieuwe asfaltdeklaag.

De Tijmlaan, Burg. Vitringalaan, Hortensialaan de Acht Schepel en Sprielderweg zullen ook geheel of gedeeltelijk worden herstraat en/of worden voorzien van een nieuwe asfaltdeklaag.

Op de kruising Telgterweg, Rode schuurderwegje met de Zeeweg en de kruising Schoolweg met het Veluwshof worden plateaus aangelegd. Deze maatregel moet de verkeersveiligheid vergroten.

Ook de Zeeweg zelf wordt onderhanden genomen. Het traject tussen de Telgterweg en Schaapsdijk wordt volledig herstraat. Bovendien krijgen de Telgterweg, Zeeweg en Riebroekersteeg een nieuwe bermbescherming. Momenteel liggen hier grasbetonstenen die veel onderhoud vergen, deze worden vervangen door bermbeton die nagenoeg onderhoudsvrij is.

Een combinatie van herstraten en afkoppeling van regenwater wordt ook toegepast bij de Kamperfoeliehof. Hier worden de straten en voetpaden incl. parkeervakken herstraat en afgekoppeld van het vuil waterriool.

Kleine reparaties

In het bestek zijn ook kleine reparaties meegenomen aan de asfaltdeklagen. Deze reparaties bestaan hoofdzakelijk uit het herstellen van aangebrachte rioolsleuven voor rioolwerkzaamheden en schades die zijn veroorzaakt door boomwortel opdruk.

Uitvoering van werkzaamheden

Aannemersbedrijf Bruil BV uit Ede zal in opdracht van de gemeente Ermelo vanaf begin oktober starten met de werkzaamheden. Via de aanwezige bebording wordt u tijdig geïnformeerd en worden omgeleid via eventuele omleidingroutes.

Informatie: tel. (0341) 56 73 21 of e-mail: gemeente@ermelo.nl