Gemeente Hengelo

Bouw wijkcentrum 't Vogelkwartier van start

Na een lange periode van voorbereidingen wordt deze week de start gemaakt: het speeltuingebouw van 't Vogelkwartier maakt plaats voor een splinternieuw multifunctioneel wijkcentrum. Het samenvoegen van speeltuin 't Vogelkwartier en voormalig buurtcentrum Klein Driene tot een nieuw wijkcentrum is een langdurig traject geweest voor gemeente, buurt en bestuur. Deze week wordt begonnen met de sloop van het oude gebouw van de speeltuin. In de loop van 2008 moet het nieuwe wijkcentrum beschikbaar zijn voor allerlei wijkgerichte activiteiten voor de buurten Klein Driene, Elsbeek en De Noork.

Activiteiten verplaatst naar t Cesar

Het bouwproject blijft voor de buurt niet bepaald onopgemerkt, verwacht mevrouw M. Schage, voorzitter van het wijkcentrum. Alle activiteiten van 't Vogelkwartier worden zolang de bouw duurt verplaatst naar het gebouw van het oude buurtcentrum Klein Driene, bij speeltuin 't Cesar aan de Cesar Franckstraat. Dat zijn de activiteiten van de diverse groepen, zoals de kaarters, de bloemschikkers en de jeu de boulers, maar ook de eigen kinder- en jeugdactiviteiten, doemiddagen, bingo's en disco's verhuizen mee. De peuters van peuterspeelzaal 't Vogelkwartier zijn al overgestoken naar hun tijdelijke huisvesting en zijn daar inmiddels zelfs al gewend.

Gebouw t Cesar vaker open

Het gebouw bij 't Cesar zal in deze periode vaker geopend zijn dan in de afgelopen jaren het geval is geweest. Dit vraagt wat creativiteit van de beheerders! Het biedt de verstokte Vogelkwartier-bezoekers de kans om alvast kennis te maken met de andere activiteiten zoals bijvoorbeeld het I-Punt, het jongerenwerk en de yoga, die straks een onderkomen krijgen in het nieuwe gebouw.

Veiligheid voorop!

Veiligheid staat voor ons absoluut voorop, zegt mevrouw M. Schage. Daarom wordt gedurende de bouw de speeltuin van 't Vogelkwartier helemaal gesloten, al lijkt het op het eerste gezicht mogelijk deze gedeeltelijk nog open te houden. Maar de aanwezigheid van allerlei machines en ook het onvermijdelijke bouwverkeer heeft het bestuur doen besluiten tot gehele sluiting. Zelfs de bekende gaten in het hek worden afgesloten. Kinderen moeten hun vertier dus tijdelijk elders zoeken, bijvoorbeeld in de speeltuin van 't Cesar, al beseft M. Schage dat de afstand voor de kleinsten een bezwaar zal zijn. We hopen echter dat ook de ouders in de buurt hun verantwoordelijkheid nemen, en hun kinderen op de gevaren wijzen van stiekem spelen op een bouwterrein. Het kan echt niet.

Informatieavond

Zodra de verhuizing achter de rug is wordt er bij 't Cesar een informatie-avond over de plannen georganiseerd voor de bewoners van de buurten Klein Driene, Elsbeek en De Noork. Belanghebben worden daarvoor uitgenodigd zodra de datum bekend is.

Op 8 oktober start de sloop van dit oude gebouw van 't Vogelkwartier.