Gemeente Oldenzaal


Hardlooproute Oldenzaal Zuid in gebruik

gepubliceerd op : 2-10-2007

De nieuwe (hard)looproute `Oldenzaal Zuid' wordt op woensdag 3 oktober officieel geopend door wethouder Frits Rorink. Het nieuwe traject, dat rond de wijk Zuid-Berghuizen loopt, is vijf kilometer lang en geheel verlicht.

De parkeerplaats van FC Berghuizen vormt zowel het start- als het eindpunt van de route en is tevens de plaats waar de officiële opening plaatsvindt. Traject `Oldenzaal Zuid' is de derde looproute binnen Oldenzaal. Met het uitzetten van veilige en gemarkeerde (hard)looproutes hoopt de gemeente Oldenzaal meer bewegen te stimuleren. De nieuwe looproute is in samenwerking met enkele doorgewinterde hardlopers uitgezet.

Om bekendheid aan de nieuwe looproute te geven, is een speciale folder ontwikkeld. Hierin zijn onder meer de plattegrond van de route en tips voor beginnende hardlopers opgenomen. De folder is verspreid onder omwonenden en is onder meer verkrijgbaar bij de gemeente, sportcentrum Vondersweijde, de Oldenzaalse VVV en wijkcentra. Op de parkeerplaats van FC Berghuizen is een routebord met plattegrond en looptips geplaatst. Lokale loopgroepen zullen met regelmaat gebruik maken van de route.

De laatste hardloopclinic ter voorbereiding van de scholierenloop maakt op 3 oktober deel uit van het openingsprogramma. Naar verwachting zullen tussen 14.00 en 15.00 uur ongeveer 25 kinderen hieraan deelnemen. Na een jump-warming up worden enkele hardloopwedstrijdjes gehouden, waarna de nieuwe looproute officieel wordt geopend door wethouder Frits Rorink. De scholierenloop maakt onderdeel uit van de Huttenkloasloop, de halve marathon, die op zondag 7 oktober in Oldenzaal plaatsvindt. Voor deze scholierenloop hebben zich meer dan 200 kinderen opgegeven.