Persberichten Lekstroom, 11.30 uur

Utrecht, 03-10-2007

Veel te veel

NIEUWEGEIN In de vroege nacht van dinsdag 2 op woensdag 3 oktober had een automobilist veel te veel drank achterovergeslagen.

Rond 01.05 uur controleerden politiemensen een automobilist op de Bergwal. De man, 47 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein, bleek beduidend te veel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de Nieuwegeiner 835 ug/l, bijna vier keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Freerun

NIEUWEGEIN Op dinsdag 2 oktober bleek een melding van vernieling uiteindelijk om acrobatische kunsten te gaan.

Rond 20.45 uur kreeg de politie de melding dat vijf knapen op de Raadstede trapleuningen aan het vernielen waren. Ter plaatse troffen agenten zes jongens aan. Er bleek in het geheel niets vernield te zijn. De jongens verklaarden aan het trainen te zijn voor Free-runnen. Zij toonden de agenten hun knappe acrobatische kunsten. Daarbij konden zij in het geheel geen schade aanrichten, waarna de agenten hun surveillance voortzetten.

Belediging: twaalf aanhoudingen

IJSSELSTEIN Op dinsdagavond 2 oktober werden agenten vanuit een groep beledigd. Twaalf verdachten werden aangehouden.

Rond 20.50 uur surveilleerden politiemensen in een politieauto over de Benschopperstraat. Zij zagen daar een groep van meer dan tien jongelui staan. Bij het passeren van de groep, werd een beledigende opmerking naar de agenten geroepen. De agenten stopten en stapten uit. Geen van de jongelui wist wie de belediging had geroepen. Daarop werden alle elf, jongens in de leeftijd van 14 tot 18 jaar en afkomstig uit IJsselstein (7) en Nieuwegein (4), aangehouden.

Een jongen die geen deel uitmaakte van de groep, een 16-jarige IJsselsteiner, bemoeide zich met de aanhoudingen en weigerde zich op vordering te verwijderen. Ook hem wegduwen hielp niet, waarop ook hij werd aangehouden. Allen werden naar het politiebureau overgebracht.

In het politiebureau schold één van hen, een 17-jarige IJsselsteiner, een agent uit. Tegen hem is proces-verbaal voor belediging opgemaakt. Uit onderzoek bleek dat een 15-jarige jongen uit Nieuwegein de belediging op straat had geroepen. Ook tegen hem werd proces-verbaal voor belediging opgemaakt. De 16-jarige IJsselsteiner die zich op straat zeer vervelend had gedragen, kreeg een bekeuring voor hinderlijk gedrag.

Alle ouders van de jongelui werden verzocht naar het politiebureau te komen. Daar werd hen uitgelegd waarop de jongeren waren aangehouden. Slechts één van de ouders, van de 16-jarige jongen, kon zich niet in het politieoptreden vinden.

Snelheidscontrole

IJSSELSTEIN De politie heeft op dinsdag 2 oktober van 14.20 uur tot 15.20 uur een snelheidscontrole op de Provincialeweg N210 gehouden. Van de 847 gecontroleerde voertuigen, reden acht bestuurders harder dan de maximaal toegestane 80 km/u. De hoogste snelheid was 103 km/u.

Inbrekers

VIANEN In de nacht van maandag 1 op dinsdag 2 oktober is bij meerdere woningen ingebroken c.q. een poging daartoe gedaan.

In de nachtelijke uren is in vier woningen, aan de Amaliastein en de Agniese van Langerakstraat (geprobeerd) in te breken. In één van de woningen is dat daadwerkelijk gelukt, maar er lijkt niets uit de woning te zijn gestolen. Eén van de bewoners aan de Amaliastein hoorde rond 05.00 uur een bonk, maar besteedde daar verder geen aandacht aan. Zij ontdekte enige uren later dat was geprobeerd bij hun in te breken.

Aan getuigen die in de nacht iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van de Amaliastein of de Agniese van Langerakstraat wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844. Bij het zien van zich verdacht gedragende personen of het horen van vermoedelijke inbraakgeluiden kan 112 worden gebeld, dan komt de politie zo snel mogelijk ter plaatse.

Over de kop

NIEUWEGEIN Op dinsdag 2 oktober raakte een fietser gewond bij een ongeval met een fiets.

Rond 08.50 uur fietste een 42-jarige man uit Utrecht over de Herenstraat. Doordat hij hard met zijn voorrem remde, blokkeerde het voorwiel en sloeg de Utrechter over de kop. Hij liep daarbij letsel aan zijn kin en arm op. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Aanrijding

IJSSELSTEIN Op maandag 1 oktober raakte een automobiliste gewond bij een aanrijding met een tractor.

Rond 16.20 uur reed een 45-jarige automobiliste uit Lopik over de Hogebiezendijk. Zij schrok van een tractor met aanhangwagen die haar tegemoet kwam. De tractor werd bestuurd door een 23-jarige man uit IJsselstein. De Lopikse remde, week daardoor uit naar links en kwam in botsing met de tractor.

De automobiliste werd door het personeel van een ambulance uit haar auto gehaald. Zij werd per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis gebracht. Zij had letsel aan haar knie en borstbeen opgelopen. De auto raakte zwaar beschadigd. Van de tractor brak het linkervoorwiel af.

Laatst gewijzigd 03-10-2007 11:28 | © Politie Utrecht