Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 3 oktober

* POLITIE ARRESTEERT MAN NA STRAATROOF
ROTTERDAM - Politieagenten van het district Rotterdam-Centrum arresteerden in de nacht van dinsdag op woensdag een 21-jarige man zonder vaste verblijfplaats na een straatroof op het Kruisplein. Een 37-jarige vrouw uit Schiedam werd rond half twee door twee mannen beroofd van haar mobiele telefoon. Dankzij de inzet van een getuige en een aantal portiers van een horecagelegenheid werd de verdachte aangehouden. De recherche stelt een nader onderzoek in.


* TWEETAL GEARRESTEERD NA BEROVING
ROTTERDAM - Een 33-jarige man uit Spijkenisse en een 35-jarige plaatsgenoot zijn in de nacht van dinsdag op woensdag gearresteerd na een beroving in een café aan de Spaansekade. Een 26-jarige Rotterdammer werd rond half twee door twee mannen met geweld beroofd van geld. De politie stelde direct na de melding een onderzoek in en arresteerde de twee verdachten in een auto op de A20. De bestuurder van de auto was onder invloed van alcohol. Het tweetal werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar zij zijn ingesloten. De recherche stelt een nader onderzoek in.


* SCOOTERDIEF RIJDT AGENT AAN
ROTTERDAM - Politieagenten hebben dinsdagmiddag een scooterbestuurder aangehouden. De man viel op doordat hij zonder kentekenplaten over de Spinozaweg ter hoogte van de Catullusweg reed. Surveillerende agenten besloten de man te omsingelen en aan te houden. De 22-jarige verdachte keerde om toen hij de agenten zag. Een 41-jarige agent die achter hem reed, zag dit en stapte uit zijn auto om de jongen aan te houden. Hierop gaf de scooterbestuurder gas en reed op de agent in. Bij de botsing kwamen beide ten val. De verdachte rende verder richting de Krekenbuurt. Na een korte achtervolging door diverse eenheden van de politie is de man rond drie uur aangehouden op de Sluiskreek. De politieagent had diverse schaafwonden en kneuzingen. Daarnaast had hij door de aanrijding ook een hoofdwond opgelopen. Ambulancepersoneel heeft hem overgebracht naar het Medisch Centrum Rijnmond Zuid locatie Clara. Na onderzoek mocht hij weer naar huis.
De verdachte, een 22-jarige Rotterdammer is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. De politie neemt de zaak in onderzoek.


* BESTUURDER RIJDT IN OP POLITIEMENSEN EN WORDT NA ACHTERVOLGING

GEARRESTEERD
ROTTERDAM - Een 40-jarige automobilist uit Arnhem is dinsdagmiddag aangehouden nadat hij met zijn auto op politiemensen was ingereden.
Politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum zag rond vier uur dat de man met hoge snelheid op de Karel Doormanstraat over het fietspad reed. Zij gaven de automobilist een stopteken, dit negeerde hij. Toen voor de tweede keer een stopteken werd gegeven, bracht de 40-jarige man vlak voor de politieman zijn auto tot stilstand en gaf vervolgens weer volop gas. De agenten moesten wegspringen om niet aangereden te worden. De bestuurder reed met hoge snelheid weg, wat voor gevaarlijke situaties zorgde omdat voetgangers weg moesten springen op een oversteekplaats. Op de Tollenstraat werd de auto van de verdachte klem gereden waarna hij, na een korte achtervolging te voet, werd gearresteerd. De auto waarin de man reed bleek gestolen te zijn. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en is ingesloten.