Politie Twente

Persberichten Politie Twente 3 oktober 2007

Onderzoek naar oorzaak brand afgerond

Oldenzaal

Exacte oorzaak van brand in bedrijvenverzamelgebouw aan de Parallelstraat in Oldenzaal op zaterdagmiddag 29 september jl. is niet meer te achterhalen. Brandstichting wordt uitgesloten.

Door de technische recherche van de Politie Twente is een onderzoek ingesteld naar de brand die zaterdag 29 september jl. heeft gewoed in een bedrijvenverzamelgebouw aan de Parallelweg in Oldenzaal. Uit dit onderzoek is komen vast te staan dat er geen sprake is van brandstichting en dat de brand vermoedelijk is ontstaan in de elektrische installatie van het gebouw. Wat dit is geweest is in verband met de hevigheid van de brand niet meer te achterhalen. Het onderzoek is hiermee afgesloten. (07-127127)

Aanhouding in verband met diefstal telefoon

Hengelo

Een 22-jarige Enschedese is dinsdag 2 oktober aangehouden omdat zij in het bezit was van een op 27 juli jl. gestolen mobiele telefoon.

Vrijdag 27 juli jl. werd door een 22-jarige Hengeloer aangifte gedaan van diefstal van zijn mobiele telefoon. Hij had die dag over het station in Hengelo gelopen en bij het voorbijrijden was de telefoon hem door een bijrijder van een scooter uit de handen gerukt. Een onderzoek werd ingesteld en naar aanleiding van dit onderzoek werd duidelijk dat een 22-jarige Enschedese in het bezit was en gebruik maakte van de betreffende telefoon. Hierop is zij op dinsdagmorgen 2 oktober aangehouden en later op de dag voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (07-098305)

Man aangehouden na diefstal uit woning

Enschede

Dinsdagmorgen 2 oktober is een 35-jarige Enschedeer aangehouden die ervan wordt verdacht, een dag eerder, goederen uit een woning aan de Lageweg in Enschede te hebben ontvreemd.

Maandag 1 oktober werd door een 46-jarige bewoner van een woning aan de Lageweg in Enschede aangifte gedaan van diefstal uit zijn woning. O.a. een racefiets was ontvreemd. Deze racefiets werd later aangetroffen achter een woning aan de Lipperkerkstraat in Enschede en een onderzoek werd ingesteld. Naar aanleiding hiervan werd dinsdagmorgen 2 oktober een 35-jarige Enschedeer, na toestemming van de officier van justitie, aangehouden. Hij wordt ervan verdacht de diefstal te hebben gepleegd. De 35-jarige is in de loop van de dinsdag voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (07-127980)

Hennepkwekerij opgerold

Enschede

Dinsdagmiddag 2 oktober is in een woning aan de Rondostraat in Enschede een hennepplantage met ruim 130 planten aangetroffen en ontruimd.

Bij een controle in een woning aan de Rondostraat in Enschede werd op zolder een in werking zijnde hennepplantage aangetroffen met ruim 130 bijna oogstrijpe planten. Op een van de slaapkamers was men tevens bezig een plantage in te richten. Verder werden in de woning meerdere resten van planten aangetroffen. De controle werd uitgevoerd omdat er werd vermoed dat er in de woning een plantage aanwezig zou zijn, dit bleek dus het geval. Ook bleek dat de stroom ten behoeve van de plantage buiten de meter om werd afgetapt. De elektriciteitsmaatschappij doet hiervan aangifte en door hen is de meter afgesloten. De plantage is met toestemming van de officier van justitie ondertussen ontruimd en vernietigd. Proces-verbaal tegen de 31-jarige bewoner wordt opgemaakt. (07-126683)

Aanhoudingen na aantreffen van vermoedelijk gestolen kleding

Hengelo

Een Hengeloer van 39 jaar en een Hengelose van 35 jaar zijn dinsdagavond 2 oktober aangehouden. Zij worden ervan verdacht een hoeveelheid vermoedelijk van diefstal afkomstige kleding in hun bezit te hebben.

Dinsdagavond 2 oktober werd een onderzoek ingesteld in een bedrijfspand aan de Industriestraat in Hengelo. Uit binnen gekomen informatie was gebleken dat er mogelijk vanuit dit pand werd gehandeld in gestolen kleding. In het pand werd een 35-jarige Hengelose aangetroffen en in een van de ruimtes een behoorlijke hoeveelheid, voornamelijk dameskleding. De kleding is inbeslaggenomen en de 35-jarige is aangehouden en overgebracht naar het bureau. Op het moment dat de politiemensen nog in het pand aanwezig waren verscheen ook een 39-jarige Hengeloer waarvan eveneens het vermoeden bestaat dat hij bij de handel betrokken is. Ook hij is aangehouden. Beide aangehoudenen zijn in de loop van de dinsdagavond voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (07-127777)

Hardleerse automobilist twee keer aangehouden met drank op

Almelo

Een 37-jarige automobilist uit Almelo is dinsdagavond en nacht tot twee keer toe aangehouden Hij negeerde daarbij de tweede keer het rijverbod wat hem in verband met alcohol gebruik de eerste keer was opgelegd.

Dinsdagavond 2 oktober werd om ongeveer 23.10 uur een 37-jarige automobilist uit Almelo gecontroleerd op de van Rechteren Limpurgsingel in zijn woonplaats. De 37-jarige had de gehele rijbaan nodig en de politiemensen vermoeden dat hij de nodige alcoholische versnaperingen had genuttigd. Dit bleek en aan het bureau wees de ademanalyses 1,7 promille uit waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd en hem een rijverbod van 8 uur werd opgelegd. Hierna verliet de man het bureau.

Omdat zijn auto was achtergebleven op de Van Rechteren Limpurgsingel en de politiemensen het vermoeden hadden dat hij wel eens weer zou kunnen gaan rijden, werd de auto afgepost. Dit vermoeden werd bevestigd en de 37-jarige verscheen bij zijn auto en voordat de politiemensen in konden grijpen zag hij kans om met gedoofde lichten weg te rijden. Een eindje verderop kon de auto aan de kant worden gezet en werd de 37-jarige opnieuw aangehouden en nu samen met zijn auto overgebracht naar het bureau. Na verhoor is hij heengezonden en de nodige processen-verbaal worden opgemaakt. Zijn auto bleef deze keer achter het politiebureau staan. (07-128551 / 07-128561)

Geen voorrang bromfietser gewond naar ziekenhuis

Albergen.

Een 41-jarige bromfietser uit Albergen raakte dinsdagmorgen 2 oktober gewond op de kruising Zenderseweg - van Koersveldweg in zijn woonplaats. Een 39-jarige automobilist uit Geesteren verleende hem geen voorrang.

Dinsdagmorgen 2 oktober werd om ongeveer 07.10 uur een aanrijding gemeld op de kruising Zenderseweg - Koersveldweg in Albergen. Ter plaatste bleek dat een 41-jarige bromfietsbestuurder uit Albergen, rijdend op de kruising geen voorrang had gekregen van een 39-jarige automobilist uit Geesteren die vanuit de Zenderseweg was gekomen. De bromfietsbestuurder werd met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo en tegen de automobilist wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-128122)

Voetganger gewond na vallend glas door aanrijding

Enschede

Een 53-jarige Enschedeer is dinsdagmiddag 2 oktober gewond geraakt nadat een vrachtwagen een abri raakte op het Van Heekplein in Enschede. Het slachtoffer werd geraakt door vallend glas.

Dinsdagmiddag 2 oktober om ongeveer 15.25 uur werd gemeld dat een vrachtwagen, bestuurd door een 45-jarige Hengeloer, wilde laden en lossen bij een van de winkels aan het Van Heekplein in Enschede. Hierbij had de chauffeur bij het in parkeren met zijn vrachtwagen een abri geraakt. Door deze aanrijding was een 53-jarige Enschedese voetganger door vallend glas uit de abri gewond geraakt. Het slachtoffer werd door een ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. (07-128446)

Fietser gewond bij aanrijding met automobilist

Rossum

Een 15-jarige jongen uit Rossum is dinsdagmorgen 2 oktober gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Oldenzaalsestraat - Molenweg in zijn woonplaats.

Dinsdagmorgen 2 oktober werd om ongeveer 08.00 uur gemeld dat er op de kruising Oldenzaalsestraat - Molenweg in Rossum een aanrijding had plaatsgevonden. Bleek dat een 15-jarige jongen uit Rossum al fietsend vanaf de Molenweg de Oldenzaalsestraat was overgestoken. Hierbij had hij geen voorrang verleend aan een 53-jarige automobilist uit Ootmarsum die over de Oldenzaalsestraat had gereden. De 15-jarige werd door een ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede waar hij is opgenomen. (07-128144)

telefoon: 053-4555588


---- --