Gemeente Assen


Actueel

Tweede hoofdontsluiting maanden eerder klaar

2 oktober 2007

Al eind november kunnen inwoners van Kloosterveen via een tweede route de wijk in en uit. De tweede hoofdontsluiting en de verbreding Europaweg-West zijn namelijk vier maanden eerder klaar dan gepland.

Naast de bestaande ontsluiting via de Prakkeweg gaat eind november de Maria Montessoriweg aan de oostkant van de wijk open voor verkeer. Via een nieuwe brug over het Noord-Willemskanaal sluit de Maria Montessoriweg aan op de Europaweg-West. Deze is verbreed naar twee keer twee rijstroken van de Balkenweg tot net voorbij de Maria in Campislaan. Ook zijn geluidsschermen aangebracht.

Voor fietsers is de nieuwe route veiliger dan voorheen. Zij hoeven niet langer de Europaweg-West over te steken maar kunnen onder het nieuwe viaduct doorrijden.

De inwoners van Kloosterveen hebben lang op deze tweede toegangsweg gewacht. De gemeente is dan ook blij dat de weg volgende maand in gebruik genomen wordt. Wethouder Piek: 'Bij een aantal Kloosterveners leefde de gedachte "2008, dat had je gedacht". Daar kan ik nu gelukkig van maken: 2007, u gaat het beleven' Alle inwoners ontvangen een uitnodiging om bij de officiële opening van de weg aanwezig te zijn.

De eerdere oplevering is mogelijk door de volgorde van werken te veranderen, dingen tegelijk uit te voeren en door extra inzet van de aannemer daarbij. Verder vervalt door de oplevering voor de winter de ingecalculeerde vertraging door weersomstandigheden.