Gemeente Den Haag

De komende jaren onderneemt de gemeente Den Haag extra actie op het verbeteren van de zichtbaarheid van de straatnaamborden. In 2008 wordt binnen het budget voor het wegonderhoud voorrang gegeven aan het terugplaatsen van ontbrekende borden. Ook worden de minder goed zichtbare straatnaamborden vervangen.

Uit een inventarisatie blijkt dat in het stadsdeel Escamp 204 straatnaamborden ontbreken en 911 borden minder goed zichtbaar zijn. Wanneer dit wordt doorberekend voor de rest van de stad komt het aantal ontbrekende straatnaamborden op ongeveer 1.000 stuks en het aantal niet goed zichtbare borden op 4.550 stuks. Dit is ongeveer 18,5% van de ongeveer 30.000 borden die er volgens de richtlijnen in Den Haag zouden moeten staan.

Een aantal is niet volgens de regels geplaatst, sommigen zijn beschadigd door aanrijdingen; men is vergeten ze terug te plaatsen na groot onderhoud of herinrichting of ze zijn gestolen. Daarnaast is door veroudering de straatnaam op een aantal borden minder goed leesbaar.