Gemeente Langedijk


3 oktober 2007

Havenplein wordt opgeknapt

Het Havenplein in Broek op Langedijk wordt toch onder handen genomen. Omdat over enkele jaren een nieuwe toekomstvisie wordt ontwikkeld voor het plein, was het aanvankelijk de bedoeling om alleen een bestaande gele streep op te frissen waarmee een parkeerverbod wordt aangegeven. Tijdens een vergadering van het Dorpsplatform Broek op Langedijk/Zuid-Scharwoude, op 30 augustus, is echter duidelijk geworden dat de omwonenden vooruitlopend op de toekomstvisie al een aantal knelpunten willen oplossen. Het college is hiermee akkoord gegaan.

De gele streep wordt opgefrist, maar daarnaast worden met geverfde witte lijnen ook parkeervakken aangebracht op het Havenplein. Niet alleen wordt hiermee orde geschapen in de `parkeerchaos', het wordt ook makkelijker om op te treden tegen illegaal geparkeerde vrachtwagens.

Door het hek bij de sluis naar achteren te verplaatsen, wordt een laad- en losplaats gecreëerd. Op de Sluiskade wordt ter hoogte van de woning met nummer 5 de trottoirband met gele streep afgeschuind, zodat er niet geparkeerd kan worden.

Tijdens de vergadering van het Dorpsplatform maakte de gemeente duidelijk dat de voormalige showroom van Beemsterboer wordt afgebroken. De ruimte die vrijkomt zal woorden ingezaaid met gras. Er komen geen parkeerplekken.

De gemeente zal de omwonenden tijdig informeren, in ieder geval ruim voordat de werkzaamheden worden uitgevoerd.