A DEUX Inburgering & E-learning aanbieder inburgeringstrajecten Almere

03/10/2007 11:45



A DEUX



PERSBERICHT

Almere, 3 oktober 2007

A DEUX Inburgering & E-learning aanbieder inburgeringstrajecten in Almere

A DEUX Inburgering & E-learning, met haar hoofdkantoor in Almere, heeft 25 september 2007 bij dienst Sociale Zaken van de gemeente Almere een contract ondertekend voor het verzorgen van inburgeringstrajecten op basis van de nieuwe Wet Inburgering. Dit contract houdt in dat A DEUX de komende twee jaar in Almere aan de slag gaat met het aanbieden van inburgeringstrajecten, die zowel moeten opleiden voor het inburgeringsexamen als het toeleiden naar werk. A DEUX verzorgt ook inburgeringstrajecten in onder meer de gemeenten Amsterdam en Utrecht. Een van de kernpunten in de aanpak van A DEUX is de professionele en flexibele organisatie, die toch middenin de samenleving staat. Bovendien slaat het product in de praktijk goed aan bij zowel de inburgeraar (veel aandacht voor en het tegemoetkomen aan vragen van de cursisten) als de gemeente (uitstroom naar werk is beider doel). A DEUX speelt eveneens een pro-actieve rol bij het werven van kandidaten. Almere biedt nieuwkomers en oudkomers zogeheten tweeledige trajecten aan. Dat houdt in dat alle trajecten bestaan uit een onderdeel dat gericht is op het behalen van het inburgeringsexamen, én een onderdeel dat gericht is op werk, scholing of opvoeding. De focus ligt daarbij vooral op inburgeraars met een uitkering en op inburgeraars met een opvoedkundige taak. Aanvullend probeert de gemeente Almere de inburgerinstrajecten te combineren met een stage of vrijwilligerswerk. Na het volgen van een inburgeringstraject krijgt de inburgeraar hulp bij het vinden van aansluitende vervolgscholing en werk.

Omdat niemand gelijk is, zijn bovenstaande trajecten en de aanvullende hulp in alle gevallen op het individu afgestemd. Doel van dit maatwerk en deze extra inspanningen is dat de inburgeraar maximaal rendement uit de inburgeringstrajecten haalt en een vollediger aandeel in de Almeerse samenleving heeft. De aanpak van A DEUX sluit hier perfect op aan. Almere haakt met het inburgeringsbeleid in op de plannen die minister Vogelaar onlangs bekend heeft gemaakt in haar Deltaplan Inburgering. Keurmerk Inburgering
A DEUX beschikt over het keurmerk Inburgering van de stichting Blik op Werk. Dat betekent dat de organisatie zich op het terrein van kwaliteit wil blijven conformeren aan een externe objectieve criteria. Enerzijds als uitdaging, anderzijds omdat een professionele en flexibele organisatie niet achter kan blijven bij andere gerenommeerde organisaties. Bovendien vindt A DEUX het zeer belangrijk de kwaliteit van de diensten en producten continu te optimaliseren. A DEUX is ook in het bezit is van het certificaat ISO-9001:2000, het keurmerk van de stichting Clienten Kwaliteitskeurmerk Re-integratie en het certificaat jobcoaching.