Persberichten Rijn & Venen, 11.30 uur

Utrecht, 03-10-2007

Inbraak container

NIEUWERSLUIS - Op dinsdagmiddag 2 oktober werd ingebroken in een container. Twee verdachten werden aangehouden.

Rond 17.20 uur hoorde een getuige een hard geluid bij een container op een bedrijfsterrein aan de Angstelkade. Kennelijk werd er in de container ingebroken. Kort daarna zag hij een bestelbus bij de container wegrijden. De getuige belde 112, gaf een omschrijving van de bestelbus en de vluchtrichting door. De politie ging met spoed met vier eenheden richting de Angstelkade.

Eén van de agenten zag de bestelbus met daarin twee verdachten over de Provincialeweg N201 rijden. Zij reden vervolgens de snelweg A2 in de richting van Utrecht op. De agent ging achter hen aan en gaf hen bij de carpoolplaats een stopteken.

In de bus zaten een 57-jarige Utrechter en zijn 23-jarige Utrechtse zoon. In het voertuig trof de agent inbrekersgereedschap en verscheidene goederen aan, die waarschijnlijk waren gestolen. Het tweetal werd aangehouden en het inbrekersgereedschap en de goederen werden in beslag genomen. Het tweetal is in het politiebureau ingesloten en in verzekering gesteld. De eigenaar van de container zal nog moeten inventariseren wat er is weggenomen.

Te veel op

MAARSSEN - Op dinsdagavond 2 oktober werd een automobilist aangehouden omdat hij te veel alcohol op had.

Rond 22.05 uur reden agenten vanaf het terrein van een benzinestation aan de snelweg A2 de weg op. Daarbij zagen zij dat een automobilist met een behoorlijk hoge snelheid over de linkerrijstrook in de richting van Utrecht reed. Zij gingen achter hem aan en zagen dat hij de afslag Maarssen nam. Op de Amsterdamse Slag werd de automobilist aan de kant gezet. De man, 43 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, bleek te veel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de Utrechter 460 ug/l, meer dan twee keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vier uur.

Poging zware mishandeling

WILNIS - Op dinsdag 2 oktober werd tegen de scooter van een meisje geschopt. Zij ging onderuit en raakte gewond.

Rond 08.20 uur reed een16-jarige meisje uit Wilnis met haar scooter over het fietspad op de Mijdrechtse Dwarsweg, komende uit de richting van Wilnis en gaande in de richting van Vinkeveen. Ter hoogte van het BP-benzinestation remde zij voor een fietser die voor haar reed, omdat zij vanwege een tegemoetkomende fietser niet in kon halen. Nadat de tegemoetkomende fietser voorbij was, besloot het meisje de fietser voor haar in te halen.

Terwijl zij met een snelheid van ongeveer 45 km/u aan het inhalen was, hoorde zij dat zij van achteren werd genaderd door een bromfiets. Plotseling kreeg zij een harde duw tegen haar schouder en wist met moeite overeind te blijven. Vervolgens kreeg zij een harde trap tegen haar been, verloor de macht over het stuur en ging onderuit.

Het slachtoffer zag dat twee personen op een scooter wegreden, één dan wel beide opzittenden hadden haar kennelijk geduwd c.q. geschopt. De scooter van de verdachten was een zwarte Yamaha, type Aerox. De bestuurder was een jongeman met een witte jas, kort model. De passagier had een kort model zwarte jas aan.

Het slachtoffer liep letsel aan haar knie en schouder op en heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen. Haar kleding en scooter raakten beschadigd.

Aan getuigen van de valpartij of aan mensen die menen de verdachten, mogelijk in combinatie met de zwarte Yamaha Aerox, te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Onderuit

BAAMBRUGGE - Op dinsdagmiddag 2 oktober raakte een fietser gewond bij een ongeval.

Rond 13.50 uur fietste een 56-jarige man uit Amsterdam over het fietspad aan de Rijksstraatweg. Ter hoogte van het verzetsmonument zag hij een op het fietspad staand paaltje over het hoofd, reed er tegenaan en kwam ten val.

Hij werd ter plaatse door het personeel van een ambulance onderzocht. De Amsterdammer bleek een lichte hersenschudding en een zere rib te hebben opgelopen. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht.

Hengeveldduo op heterdaad betrapt

LOENEN AAN DE VECHT - Op dinsdag 2 oktober werden twee vrouwen op verdenking van insluiping/inbraak aangehouden. De twee bleken tevens al in beeld te zijn geweest bij een uitzending van het Opsporingsprogramma Bureau Hengeveld.

Rond 10.35 uur zag een medewerkster van een verzorgingstehuis aan de Driehovenlaan dat twee vrouwen met een bos bloemen de instelling in kwamen lopen. De medewerkster herkende de twee van een bezoek van zondag 30 september. Daarbij had het tweetal vermoedelijk bij een 92-jarige bewoonster een diefstal gepleegd.

De medewerkster seinde enkele collega's in en zij gingen achter het tweetal aan. De twee zagen de bui al hangen en liepen naar de uitgang. Zij hadden het smoesje dat zij hun oma wilden bezoeken, maar dat zij zich in de locatie hadden vergist. Enige personeelsleden hielden het tweetal, een vrouw van 23 uit Keulen en een meisje van 15 uit Brussel, aan op verdenking van insluiping. De politie werd gewaarschuwd en kwam ter plaatse. Het tweetal is naar het politiebureau overgebracht en ingesloten.

Een 92-jarige bewoonster van het verzorgingstehuis deed aangifte van de diefstal door insluiping, gepleegd op zondag 30 september. Daarbij werd geld gestolen.

In het politiebureau sloegen agenten aan op de werkwijze en het signalement van de verdachten. Zij herkenden de verdachten van getoonde beelden in het Opsporingsprogramma Bureau Hengeveld van woensdag 26 september. Daarin was te zien dat het tweetal in Baarn een portemonnee rolde van een winkelende vrouw. De verdachten zijn voor nader onderzoek in verzekering gesteld.