Ministerie van Defensie

03-10-2007
Voortgang bezwaaronderzoek van de Algemene Rekenkamer, motie 31031 X, nr 13
Ondertekenaar: Minister E. van Middelkoop

Met mijn brief d.d. 5 juli 2007 (31031 X, nr. 20) heb ik u toegezegd in september te rapporteren over de voortgang van het bezwaaronderzoek van de Algemene Rekenkamer. Zoals ik al eerder heb gemeld is in juni de onderzoeksopzet ambtelijk goedgekeurd. De Algemene Rekenkamer heeft vervolgens samen met Defensie een uitgewerkt onderzoeksvoorstel inzake de sturing en beheersing van verbeteractiviteiten bij Defensie opgesteld. Het College van de Algemene Rekenkamer heeft dit eind september vastgesteld. Ik verwacht de resultaten van het bezwaaronderzoek in mei 2008.

Het onderzoek wordt onder leiding en verantwoordelijkheid van de Algemene Rekenkamer uitgevoerd. Defensie levert het grootste deel van de benodigde onderzoekscapaciteit. De voorbereidende werkzaamheden zijn in augustus gestart. Het onderzoek valt in vier deelonderzoeken uiteen, te weten:


* materieelbeheer crisisbeheersingoperaties,
* financieel beheer,

* wapenbeheer en

* munitiebeheer.

Inmiddels is begonnen met de feitelijke onderzoekswerkzaamheden. In januari zal ik voor de tweede keer rapporteren over de voortgang van het bezwaaronderzoek.

DE MINISTER VAN DEFENSIE

E. van Middelkoop