Persberichten Eemland noord, 11.45 uur

Utrecht, 03-10-2007

Hengeveldduo op heterdaad betrapt

LOENEN AAN DE VECHT Op dinsdag 2 oktober werden twee vrouwen op verdenking van insluiping/inbraak aangehouden. De twee bleken tevens al in beeld te zijn geweest bij een uitzending van het Opsporingsprogramma Bureau Hengeveld.

Rond 10.35 uur zag een medewerkster van een verzorgingstehuis aan de Driehovenlaan dat twee vrouwen met een bos bloemen de instelling in kwamen lopen. De medewerkster herkende de twee van een bezoek van zondag 30 september. Daarbij had het tweetal vermoedelijk bij een 92-jarige bewoonster een diefstal gepleegd.

De medewerkster seinde enkele collegas in en zij gingen achter het tweetal aan. De twee zagen de bui al hangen en liepen naar de uitgang. Zij hadden het smoesje dat zij hun oma wilden bezoeken, maar dat zij zich in de locatie hadden vergist. Enige personeelsleden hielden het tweetal, een vrouw van 23 uit Keulen en een meisje van 15 uit Brussel, aan op verdenking van insluiping. De politie werd gewaarschuwd en kwam ter plaatse. Het tweetal is naar het politiebureau overgebracht en ingesloten.

Een 92-jarige bewoonster van het verzorgingstehuis deed aangifte van de diefstal door insluiping, gepleegd op zondag 30 september. Daarbij werd geld gestolen.

In het politiebureau sloegen agenten aan op de werkwijze en het signalement van de verdachten. Zij herkenden de verdachten van getoonde beelden in het Opsporingsprogramma Bureau Hengeveld van woensdag 26 september. Daarin was te zien dat het tweetal in Baarn een portemonnee rolde van een winkelende vrouw. De verdachten zijn voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Verkeerscontrole

SOEST- Op het Nassauplantsoen en de Van Weedestraat werd van omstreeks 07:30 tot omstreeks 09:00 een controle gehouden. Hierbij is voornamelijk gelet op schoolgaande kinderen die het rode verkeerslicht negeerden. Voor de volgende

gedragingen zijn bekeuringen uitgeschreven:


- 12x negeren rood verkeerslicht


- 1x niet dragen autogordel


- 1x mobiele telefoon vast houden tijdens rijden

De winkeliers aan de Van Weedestraat konden het waarderen

dat er gecontroleerd werd.

BAARN- Op dinsdagochtend werd op de Lt Gen van Heutszlaan van 10:00 uur tot omstreeks 11:45 uur controle gehouden.

Voor de volgende gedragingen zijn bekeuringen uitgeschreven:


- 12x niet dragen autogordel


- 3x mobiele telefoon vast houden tijdens rijden

BAARN- Op dinsdagochtend werd van omstreeks 09:00 uur tot omstreeks 13:00 uur op de Amsterdamsestraatweg een controle gehouden.

Voor de volgende gedragingen zijn bekeuringen uitgeschreven:


1x negeren stopteken

5x niet dragen autogordel

3x niet kunnen tonen rijbewijs


1x niet apk-gekeurd


1x ondeugdelijke losbreekreminrichting


1x negeren geslotenverklaring

Laatst gewijzigd 03-10-2007 11:50 | © Politie Utrecht