Waterschap Roer & Overmaas


controles

Handhavers verrassen met controles

Evenals voorgaande jaren nam ook Waterschap Roer en Overmaas dit jaar wederom deel aan een handhavingestafette. Eind vorige week vond in de gehele provincie Limburg een groot aantal activiteiten op de handhaving van diverse wetgevingen plaats. Bij de onaangekondigde milieucontroles werkten zoveel mogelijk verschillende handhavinginstanties samen. Alle "kleursporen" kwamen aan bod tijdens deze estafette, zoals water (blauw), ruimtelijke ordening (rood), inrichtingen (grijs) en natuur en landschap (groen). De instanties willen met deze grootschalige estafette gewenst gedrag stimuleren bij burgers en bedrijven en deze scherp houden op het naleven van de wet en het vermijden van risico's.

Waterschap Roer en Overmaas nam aan de handhavingestafette deel met eigen specifieke thema´s waarop gecontroleerd zou worden, te weten waterkeringen en (illegale)grondwateronttrekkingen. Tijdens uitgevoerde controles zijn zeven constateringen gedaan, waarvan drie de waterkeringen en vier grondwateronttrekkingen betroffen. In twee gevallen is een proces verbaal opgemaakt. Bij de overige vijf zaken heeft het waterschap corrigerend opgetreden en wordt één en ander met betrokkene afgehandeld.
Zo is onder andere een proces verbaal opgemaakt omdat de betrokkene in kwestie herhaaldelijk stoffen heeft opgeslagen tegen de waterkering. In een ander geval is corrigerend opgetreden in het geval van een gemelde grondwateronttrekking.